Mennyi idő fogok tudni komolyabb zenéket is játszani
gitáron?
Figyelt kérdés
Nemrég kezdtem el, szerintem eddig egész jól is megy az egyszerűbb dalokkal, de megpróbáltam az Oasistól a Wonderwallt, de katasztrófa volt😅. Nagyjából 2-3 hete kezdtem hetente 3-4szer tudok játszani rajta, de akkor van hogy 1,5 órát is pengetek. Nem járok tanárhoz, mivel az nem férne bele az időmbe, ez inkább csak egy hobbi, de szeretnék játszani olyanokat is mint például a Wonderwall. Ez nagyjából mennyi gyakorlásba telik? Vagy kezdjek el egy nehezebb számot és majd belejövök?
De ne dalokat tanulj hanem technikákat, skálákat amiből majd össze tudod rakni azokat a zenéket amiket szeretsz.
Ez beletelhet évekbe is akár, de rajtad áll csak.
2-3 hét az még nagyon kezdetleges.
2022. febr. 27. 11:48
2/9 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm! A technikák alatt akkordokra gondolsz?
2022. febr. 27. 12:25
3/9 anonim válasza:
Attól függ, technika alatt értem azt hogy például megtanulj megfelelően és gyorsan váltani akkordok között, ehhez meg kell tanulj pár olyan technikát ami megkönnyíti ezt.
Meg persze alternate picking pl. nem árt, anélkül nehéz bármit is eljátszani.
De mivel ezek többnyire egymásra épülnek, ezért az alapoktól kell indulni.
Justinguitart tudom ajánlani, ingyenes és elég korrekt.
2022. febr. 27. 13:06
4/9 anonim válasza:
Wonderwall az kb 2-3 óra gyakorlás annak aki nem fogott még soha gitárt a kezébe.
2022. febr. 27. 13:56
5/9 Waff válasza:
Gyakorolhatsz nyugodtan számokat is. Ha ez a cél, hogy hobbi/tábortüzi szinten elpengess dalokat, akkor célszerűbb csak dalokat gyakorolni, előbb utóbb menni fog.
4@: jaja, sőt 2-3 másodperc és már megy is. De a legtöbb gitárosnak nem is kell gyakorolni, eleve megy nekik...
2022. febr. 27. 14:35
6/9 anonim válasza:
Végül is igaza van, Jason Becker is 16 évesen írta meg az Altitudes-t, szóval lehetséges...
2022. febr. 27. 14:39
7/9 Mojjo válasza:
@6: Mozart meg 8 évesen az első szimfóniáját. De ezeknek mi köze van barmihez is?
2022. febr. 27. 15:02
8/9 anonim válasza:
Tele van a háló oktató anyagokkal. Lehet online oktatásban is tanulni, ami persze pénz. Lehet ingyen is-megfelelő önfegyelem mellett-kinőni a földből. Persze azt is tudni kell, mi az az anyag, ami mentén haladni kellene. Ezért van szükség az első néhány lépéshez, képzett oktatóra. Ez nem zárja ki, hogy akár az első alkalommal is legyen már olyan téma, ami a tanulót érdekli, mondjuk egy dal, ami kapcsán elkezdődhet a móka. De ne felejtsük el, nem tud mondatokat írni, aki a betűket sem ismeri.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!