Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Miért van az, hogy ha sokat...

Miért van az, hogy ha sokat hallgatjuk a kedvenc számunkat, egy idő után unalmassá válik?

Figyelt kérdés

Nyilván mindent meg lehet unni, csak olyan fura az, hogy mikor először hallgatom egyszerűen megszűnik a világ létezni, csak imádom, és teljesen átadom magam a dalnak. Leírhatatlan érzés..

Aztán egyszer csak eltűnik ez az egész. Úgy a századik hallgatásra :D.Már rendesen nem merem hallgatni a kedvenc zenéimet és vissza kell fognom magam, mert félek, hogy ráunok. És ez olyan furcsa.

2022. febr. 20. 01:03
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk ha a kedvenc ételed a brassói és minden nap azt kell enned naponta 5-ször 1 éven át akkor azt is megutálod. Én úgy szoktam hogy meghallgatom néha a kedvenceket aztán egy kis időre pihentetem. Illetve sokkal jobban hat rám mikor fülessel hallgatom és koncentrálok rá. Szóval néha nem árt szünetet tartani aztán időnként elővenni újra.
2022. febr. 20. 08:08
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Mert nincs miben kapaszkodni.

A többnyire fülbemászós, egyszerű zenéket nagyon hamar meg lehet unni pár hallgatás után, mert nincs új impulzus.

De ha jóra hallgatsz egy Tool-t vagy egy Opeth-t albumot, amihez több száz vagy ezer hallgatás is kellhet, azt már nem fogod megunni.

Ez igaz a legtöbb komplex zenére, amiért meg kell küzdeni hogy szeresd, mert nem adja magát.

2022. febr. 20. 09:35
 3/6 anonim ***** válasza:

Így vagyok én is vele.

Viszont van sok olyan zene (k-pop), amit már 1000-szer hallgattam meg, egész nap, lassan 1 éve. És azon csodálkozom,hogy még nem untam meg.

De viszont a Sia- Cheap Thrills c. számot meguntam, mert nem hallom egy ideje azt a nyomást, amitől nagyon el leszek varázsolva:

-But I don't need no money

As long as I can feel the beat

I don't need no money

As long as I keep dancing-

És zavar, mert hiányzik az a zene, és képtelen vagyok újra hallgatni, de remélem egyszer vissza jön majd :)

Én a tapasztalataim alapján szünetet tartani nem ártana. :)

2022. febr. 20. 10:59
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Én nem unom meg teljesen. Később is szívesen hallgatom a korábbi kedvenceimet. Csak annyi, hogy nem naponta 100-szor. Szerintem ez így van rendjén. Az agyunk kapacitása véges. Ha nem ununk rá kicsit egy éppen aktuális nagy kedvencre, akkor újakat se tudnánk befogadni.
2022. febr. 20. 15:31
 5/6 anonim ***** válasza:
Én nem unom meg őket. Csak azokat, amiket nem annyira szeretek, de azért hallgatom őket.
2022. febr. 21. 04:51
 6/6 anonim ***** válasza:
Én úgy szoktam zenét hallgatni,hogy változatosan válogatom össze kedvenc számaimat.Van úgy,hogy egy előadót gyakran hallgatok,de mindig más számot játszok le tőle,így nem válik unalmassá a zenehallgatás.S egyetértek azzal,hogy némelyik dalt időnként pihentetni kell.Ilyenkor érdemes régebben hallgatott számokat előkeresni.
2022. febr. 21. 20:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!