Miért van az, hogy ha sokat hallgatjuk a kedvenc számunkat, egy idő után unalmassá válik?
Nyilván mindent meg lehet unni, csak olyan fura az, hogy mikor először hallgatom egyszerűen megszűnik a világ létezni, csak imádom, és teljesen átadom magam a dalnak. Leírhatatlan érzés..
Aztán egyszer csak eltűnik ez az egész. Úgy a századik hallgatásra :D.Már rendesen nem merem hallgatni a kedvenc zenéimet és vissza kell fognom magam, mert félek, hogy ráunok. És ez olyan furcsa.
Mert nincs miben kapaszkodni.
A többnyire fülbemászós, egyszerű zenéket nagyon hamar meg lehet unni pár hallgatás után, mert nincs új impulzus.
De ha jóra hallgatsz egy Tool-t vagy egy Opeth-t albumot, amihez több száz vagy ezer hallgatás is kellhet, azt már nem fogod megunni.
Ez igaz a legtöbb komplex zenére, amiért meg kell küzdeni hogy szeresd, mert nem adja magát.
Így vagyok én is vele.
Viszont van sok olyan zene (k-pop), amit már 1000-szer hallgattam meg, egész nap, lassan 1 éve. És azon csodálkozom,hogy még nem untam meg.
De viszont a Sia- Cheap Thrills c. számot meguntam, mert nem hallom egy ideje azt a nyomást, amitől nagyon el leszek varázsolva:
-But I don't need no money
As long as I can feel the beat
I don't need no money
As long as I keep dancing-
És zavar, mert hiányzik az a zene, és képtelen vagyok újra hallgatni, de remélem egyszer vissza jön majd :)
Én a tapasztalataim alapján szünetet tartani nem ártana. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!