Kik a kedvenc jazz zenészeitek,jazz énekeseitek?
Sun Ra, Coltrane, és Anthony Braxton talán a három legnagyobb kedvencem. Az utóbbi időkben Ornette Coleman zenéit hallgattam elég sokat, őt is nagyon bírom. Ahogy ez ezekből a nevekből kiderülhet, leginkább a post-bop-kori, avantgárdabb irányba tendáló jazz-t szeretem.
Kedvenc jazz énekesem nincs, a vokálos jazz-t valahogy nem sikerült még megszeretnem - mondjuk annyira nem is próbálkoztam. Az egyetlen vocal jazz / pop-jazz album, amit rendszeresen hallgatok, az a Gling-Gló című a tríó Guðmundar Ingólfssonar-tól, amin a kedvenc énekesnőm, Björk Guðmundsdóttir énekel, aki ugyebár elsősorban teljesen más műfajokban tevékenykedik, szóval talán "csalás" lenne az ő nevét mondani.
huhh, kedvenc: már a top3-at sem tudom leszűkíteni.
Szabó Gábor mindenek felett, Duke Ellington, Benny Goodman, Ella Fitzgerald, Stan Getz, Joao Gilberto, Antonio Carlos Jobim, Tsuyoshi Yamamoto Trio, Ryo Fukui, Sadao Watanabe.....abbahagyom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!