Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Akik már egy ideje zongoráznak...

Akik már egy ideje zongoráznak, azoknak a kottát olvasva már ösztönösen jön, hogy mikor melyik billentyűt kell lenyomni?

Figyelt kérdés
Én kiskoromban furulyáztam, akkor ösztönösen tudtam, mikor melyik lyukat kell lefogni, de a zongora kicsit más, annál is így van? Ha igen, kb mennyi idő ezt elérni?

2022. febr. 19. 18:36
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha a kottát el tudod olvasni, igen.
2022. febr. 19. 18:40
 2/7 anonim ***** válasza:
Ha már be van egy ideje égetve a tudás, akkor igen. Azért nem mindenki "antalimre"...
2022. febr. 20. 09:09
 3/7 anonim ***** válasza:

5 éve zongorázom, ha elém tesznek egy ismeretlen, nem túl bonyolult kottát, akkor simán lejátszom.

Egyébként én is tanultam/tanulok furulyázni! :-)

2022. febr. 20. 10:43
 4/7 anonim ***** válasza:
Én is pont tanulok zongorázni. 2.-as vagyok. Én ha előttem van a kotta, sokszor nem is tudatosul bennem,hogy a billentyűzeten merre vagyok, de a következő hangot eltalalom. Más is így van ezzel?
2022. febr. 21. 18:39
 5/7 anonim ***** válasza:

Én imádok blattolni, bármit lejátszom, ha nagyon sok hang van, akkor kiszūröm a dallamot és a kíséret törzshangjait. Az ujjaim mennek maguktól, igaz mindez tizen plusz év után.

Szerintem miután magabiztosan olvasod a kottát, addigra jön magától

2022. márc. 8. 23:03
 6/7 anonim válasza:
100%
5 éve zongorázok, az egyszerű kottákat egyből levágom... De vannak kották amiket órákat tanulmányozok😅
2022. márc. 9. 14:31
 7/7 anonim válasza:
Nekem évek után sem jött a gitárnál. Pedig tudtam kottât olvasni és tudtam, hogy melyik hang hol van. Utáltam is emiatt, mert màsoknak sokkal gyoraabban ment megtanulni eljátszani egy darabot. Nekem minden dalt "be kellett magolni" mert nem mentek oda az ujjaim maguktól.
2022. márc. 17. 04:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!