Minek a hatására kezdtél el keményebb metal zenéket hallgatni (pl thrash, black, death)?
Én nem hallgattam sosem metalzenét, mert nem tetszik. (Tiszteletben tartom, ha valakinek bejön, no fika)
Én még a nyolcvanas években voltam középiskolás. Akkor ott az osztályban nagy divat volt a lagymatag diszkózenét imádni és fikázni a Depeche Mode-ot, ami keményebb zene volt az ilyen Pet Shop Boys és teársainál. Én pl azért lettem "depeses", mert annyira mindenki utálta, hogy végül az tett kíváncsivá- És megszerettem.
Óh, ez egy hosszú folyamat volt, egy megállíthatatlan folyamat :)
Először is meg kellett szeretnem a rock zenét. Az electro zenéket sosem szerettem. Kezdtem egy kis Nickelback-kel, Eddával, aztán amikor kezdett jobban érdekelni a dolog, akkor belehallgattam a Metallicába. Gondoltam magamban, hogy ez tök jó :D Aztán a Hammerfall, Sonata Arctica stb. Folyamatosan ismertem meg újabb és újabb zenekarokat, mert egyszerűen igényem volt rá. Ahogy egyre jobban be tudtam fogadni a keményebb, fémesebb hangzsú zenéket, úgy szerettem meg ezeket is (black- és death metál nem hallgatok).
Az, hogy valaki szereti az ilyen zenét, nem csak attól függ, hogy megszokja-e vagy sem. Hanem attól is, hogy benne van-e a zene iránti tisztelet, illetve az érdeklődés az ilyen zene iránt.
Csak szép, lassan, fokozatosan.
Ilyen alapalbumok hatására,amelyek szerintem a legjobbak,ezek nálam alapművek(nem sok van belőlük:)
1.Slayer-South of Heaven
2.Slayer-Reign in Blood
3.Metallica-Master of puppets
4.Death-Sound of Persevarance
5.Dark Tranquillity-Projektor
6.Sepultura-Arise
7.Kreator-Violent Revolution
8.Death-Symbolic
9.Black Sabbath-Paranoid
10.Celtic Frost-Into the pandemonium
Igy leirva elég old-school arcnak tűnhetek,de nálam
a The Cure-től a Systers of Mercy-n át minden jöhet a System of a dawn-ig.Nálam az számit,hogy egy adott banda mennyire egyéni,szinvonalas,stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!