Igazából rengeteg irányzatot, leginkább összetettebb vagy "elborultabb" irányból.
Két véglet a progresszív rock, és a pszichedelikus rock, de szeretem a hard rock-t is, a bluesosabb és jazz-esebb, vagy éppen klasszikus zeneibb megközelítésből is.
Amiért kevésbé vagyok oda az a garázs rock, punk rock, meg a pár akkordból álló zenék, grunge és az egyszerűbb alter rock zenék vannak kb. a határon, de ott is vannak azért bőven igényesebbek.(pl. első Radiohead album, Alice In Chains stb.)
Hozzátenném hogy a heavy metal kb. annyira rock manapság, mint amennyire jazz vagy klasszikus zene, vannak bőven olyan alműfajok ahol a jazz-es improvizáció alapját képezi a zenének, és több ilyesféle elemet tartalmaz mint amennyi blues-os rock-t, elvégre a rock elsősorban blues alapokkal rendelkezik.
Szóval ezzel vitatkoznék, manapság már kb. önálló műfaj, mintsem egy kisebb alműfaj a rock mellett, teljesen kinőtte magát.
Art-rock-féleségek, sok költészettel, pl. Jethro Tull, Floyd stb. Virtuóz jazzrockból régi és új is jöhet, pl. Aristocrats.
De a Deep Purple MkII. mindent visz!
Annyira nem értek hozzá, de a lágyabbakat (talán klasszikus rock?) szeretem, például:
EDDA, Omega, Europe
Hard rock, glam metál, heavy metál, power metál, rock and roll, beat, country, ill. részben a punk rock, blues, soft rock, ill. néhány együttes erejéig az alternatív rock is.
Amit egyáltalán nem szeretek, a metál keményebb irányzatai, mint pl. a death, ill. a black metál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!