Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Tudnátok ajánlani minőségi...

Tudnátok ajánlani minőségi techno zenéket, amiből megismerhetem ezt az irányzatot?

Figyelt kérdés
Azt látom, hogy a néhány évvel fiatalabb egyetemisták 90%-ban technofüggők. Én 24 éves vagyok, de amikor én voltam középsulis vagy egyetemista, ez a trend még nem volt ennyire eltolódva. Persze az is lehet, hogy más körökben mozogtam akkor és másban most. Mindenesetre, szeretném jobban megismerni ezt a műfajt (vagy inkább műfajokat), megérteni, mit szeretnek benne annyian, mert ezidáig nagyon távol állt tőlem ez. Köszönöm, ha javasoltok kedvenceket. :)
2019. dec. 23. 10:49
 1/4 anonim ***** válasza:
én swell feldolgozásait nagyon szeretem, soundcloudon keresd meg . soundcloudon egyébként sok mindent találsz. Toro y moi egy dj, ő nemtom mennyire számít technónak, nem akarok hülyeségeket mondani, de őt is szeretem.
2019. dec. 23. 21:23
 2/4 anonim ***** válasza:
amúgy miket szeretsz? én eléggé nagy zenefüggő vagyok, ajánlj nekem is valamit.
2019. dec. 23. 21:25
 3/4 anonim ***** válasza:
amúgy a bonobo is jó. bár abban sem vagyok biztos hogy technó
2019. dec. 23. 21:28
 4/4 anonim ***** válasza:
Hát nem tudom, alapjába véve nem egy igényes műfaj, főként a klasszikus techno zene nem, vagy a hard techno. Ettől függetlenül, ha ezekbe is belehallgatnál, akkor mondjuk Chris Liebing régebbi munkássága vagy Dj Rush ugyancsak régebbi szettjei megmutatják, hogy miről szól ez a műfaj. Folyamatos 4/4 szeletelés, csak a ritmusképletek váltakoznak majdnem nulla dallamosság. Ott van a minimal techno, ami azért már kicsit lassabb, kattogósabb hangzás jellemzi és minimális dallamvezetés, nagyon jó példa Julian Jeweil. Talán kicsit hallgathatóbb ág a dub technonál kezdődik, most hirtelen Das Kraftfuttermischwerk jut eszembe. Aztán a melodic techno már egy elég emészthető stílus, mondjuk Woralks vagy Boris Brejcha lehet ismertebb ezen a vonalon. De ha nagyon érdekel még érdemes megismerned a Detroit techno, Berlin techno műfajokat is. Paul Kalkbrenner műveinek egy részét pl. ha nagyon muszáj bedobhatjuk a legutolsó műfajba.
2019. dec. 24. 16:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!