Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Most kezdek tanulni basszusgit...

Most kezdek tanulni basszusgitározni (50 felett). Nagy darab férfi vagyok, mégis nagy fájdalom (főleg kisujjal) lefogni a húrokat. Fog ez enyhülni (?) van esély arra, hogy meg tudok tanulni gitározni (valamennyire)?

Figyelt kérdés
You tube-on látom, hogy fiatal- és gyereklányok basszusgitároznak minden erőlködés nélkül...szinte alig érnek a húrokhoz...(legalább is úgy ránézésre (látszólag)...és tökéletesen szól a hangszer. Mi lehet a 'megfejtés'? (közepes minőségű gitárom van...Ibanez).
2022. jan. 30. 00:30
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Nincs pont ezzel tapasztalatom de nemrég tanultam meg vezetni, és az első pár héten nagyon görcsölt a pedálhasználattól a lábam, de mostanra már teljesen elmúlt. Kell idő ahhoz hogy az izmok hozzászokjanak egy új fajta, intenzív megerőltetéshez, de idővel minden könnyebb lesz.

Szerintem a gitározásnál sincs ez másképp✌️

2022. jan. 30. 00:46
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem az első jól írja, hajrá!
2022. jan. 30. 01:18
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, hogy nincs beállítva a hangszered. De idővel bőrkeményedés lesz az ujjadon. Nekem is van, én villanygitározom és úgy fél óra gyakorlás után kezdem érezni csak, hogy fáj.
2022. jan. 30. 11:39
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszi!! - ez is villanygitár (csak basszus). Fejhallgatóval (és fejhallgató-erősítővel) használom. Jó lenne, ha nincs jól beállítva....az lenne a kisebb baj....a nagyobbnak azt tartanám, hogy ennyire nehezen akar menni. Tényleg, nagyon fáj a kisujjam, amikor húrt nyomok le vele. A többi is fáj...de valamivel kevésbé. Ha nem nyomom le erősen a húrt, nem szól rendesen...You tube-os videókon pedig azt látom, hogy szinte csak úgy érintgetik a húrokat (jobb kéz)...mi lehet a titok (?)
2022. jan. 30. 16:43
 5/7 anonim ***** válasza:
Gyakorlás. Akiket te youtubeon látsz sok éve gitároznak már, nekik ez abszolút nem újdonság és megszokták már. Eleinte nekem is fájt, de durván másfél év után már csak x idő után érzem. Kitartás, és hozzá fogsz szokni.
2022. jan. 31. 20:55
 6/7 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a biztatást! (És hiszek is benne....)
2022. febr. 2. 09:07
 7/7 anonim válasza:

Szia!

Remélem nem aktuális már..:)

Én 10 éve, 11 évesen kezdtem (lányként), és borzasztóan fájt kezdetekben. A kisujjamat kb használni se tudtam csak napi pár percet.

A megoldás, hogy minden nap kihagyás nélkül (!) játszol legalább 20-30 percet (vagy amíg el nem kezdenek nagyob fájni az ujjaid). Pár hét/max hónap, és kb meg se érzed.

Ha az én női kezeim megszokták, a tieid is hamar megfogják! (Azóta lehet meg is szokták:))

2022. ápr. 10. 01:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!