Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Gitárosok figyelem! Mi a...

Gitárosok figyelem! Mi a véleményetek? Többi lent.

Figyelt kérdés

Kezdő gitáros lennék és szeretném a segítségeteket kérni e téren.Elektromos gitárom van.Mit javasoltok hogyan kezdjem el a tanulást itthon autodidakta módon???

Mivel az egyik internetes oldal azt mondja, hogy az alapok elsajátítása utan(helyes gitár és kéztartás stb) kezdjük az akkordtanulást.Keressünk pár könyű tabot kedvenc előadóinktól és kezdjünk el gyakorolni.

Másik oldal viszont azt hírdeti, hogy ugyan csak az alapok elsajátítása után SKÁLA! SKÁLA! SKÁLA! orvérzésig.

Mi a ti vélemenyetek erröl a dologról? Annakidelyén ti hogyan keztétek? Ismétlem itthon autodidakta módon!(ja és nem tábortüzi gitározásra gondoltam)

Megtisztelő válaszotokat köszönöm szépen!

2010. szept. 9. 18:52
 1/5 anonim ***** válasza:

Én is otthon tanultam gitározni egyedül, és elektromoson kezdtem. Nálam úgy történt, hogy fogtam pár kedvenc számomat és megtanultam őket tab-ok alapján. Biztos te is találsz pár olyat, ami egyszerű. Így van sikerélmény és nem megy el a kedved az egésztől. Általában a ritmus gitár részeket tanultam meg, így skálázásra nem nagyon volt szükségem, 2 év gitározás után álltam neki gyakorolgatni őket. Az akkordok megtanulása is jött magától, ahogy rájöttem a számok megtanulása közben, hogy mit miért és hogyan. 10nél többet a mai napig nem tudok szerintem. Azt viszont elmondom, hogy ez az én szerencsés esetem, mivel alapjában véve punkrock zenét hallgatok/játszok, ami nem a legigényesebb. Inkább kvintekre (power chord) épül, amihez nagy tudás tényleg nem kell, ritmusérzék és gyakorlás.

Hajrá

2010. szept. 9. 19:07
 2/5 anonim ***** válasza:
Én régóta zongorázom, ezért az elején gondot okozott a 2 hangszert szeparálni magamban. Az elején csak akkordoztam, ahogy általában szokás. Először az alap akkordok, később a barrésak, majd a négyeshangzatok, alternáltak, stb. Aztán elkezdtem skálázgatni körbe-körbe. Zenére viszont nem tudtam alkalmazni a skálákat. Most azt mondom, hogy nem árt tudni a skálákat, de ha sokat játszik az ember, előbb-utóbb "megtanulja" a keze, hogy melyik hang hol van. Van egy Robert Conti nevezetű jazz-gitáros, aki oktató DVD-ket ad ki. Ő egy egyedi módszert preferál: játszd, amit én játszok. Ő pontról pontra megmutatja, mit hogyan játszik. Szerinte nem kell egy csomó skála, nem kellenek módok, csak sokat kell játszani. Persze a dúr, moll, pentaton skálákat célszerű tudni az összes fekvésben. Jó tanács: gyakorolj, amennyit csak tudsz, aztán érezni fogod, mi a dolog nyitja.
2010. szept. 9. 21:50
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat, megpróbálom megfogadni a tanácsotokat.
2010. szept. 10. 13:46
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Az egyik legjobb készségfejlesztő, ha együtt játszol a zenével, megpróbálod leszedni a számot. Persze a rohanó világban erre nincsen idő... A tabok és oktató anyagok mellett ajánlom a guitar pro programot. Lassíthatod a zenéket, van kotta, tab és fogólap nézet. Akár mindhárom egyszerre. Rengeteg kotta van hozzá a neten.

Tudom Mo-n nem szokás, de regisztráltam, áttoltam a tizenegynéhányezer forintis devizát és küldték is regisztrációs kulcsokat.

Jó módszerek szerintem otthoni tanulásra:

Először mindig dallamjáték (lehetnek egyszerű népdalok is, amit ismersz, csak szokjad a játékot és a gitár hangját), aztán jöhet a dallamjáték énekkel, majd akkordkíséret énekkel.

Ezt lehetőleg minden hangnemben. Ha meg tudod csinálni műdalokkal, akkor leszel a tábortűz szinten.

Skála: sokan azt hiszik, csak a szólistáknak jó. Pedig a skálákkal tanítod meg a kezednek, melyik hang hol van, plusz erősíti a kezdet.

Nagyon sokat számít a közösség is vagy a zenekar. Ott mindig van valami húzóerő.

2010. szept. 13. 10:05
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszi a választ.
2010. szept. 13. 10:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!