Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Mik a vélemények arról, hogy...

Mik a vélemények arról, hogy valaki magától tanul gitározni?

Figyelt kérdés

Más lesz-e a játéka mint annak aki tanárnál, ilyesmik érdekelnének. Illetve tippek és tanácsok ilyen fajta tanuláshoz.

Imádok gitározni, de tanárra nincs időm ezért magamtól kezdtem el, de félek ez nem elég vagy, hogy soha nem lehet olyan jó mint aki tanárhoz járt.

2022. jan. 15. 01:21
 1/6 anonim ***** válasza:
50%

A "tanárra nincs időm" mit jelent? Nincs pénzed, vagy nincs időd elmenni az oktatóhoz? Ha nincs időd elmenni, akor hogyan van időd gitározni? Azt egy másik idősíkon csinálod? Én is megtanulnám, mesélj kicsit. Ha nincs rá pénzed, hogyan vetted meg a gitárt, ami szintén pénzbe kerülhetett, valamint feltételez az "időhiány" egy rosszul beállított, de mégiscsak sikeres életvitelt.

Na, most, hogy kidühöngtem magam, jöhet a tanács.

Lehet online órákat venni. Csak a számítógéped előtt kell ülni a gitároddal és máris ugyanott vagy, mintha Debrecenből Budapestre utaztál volna a tanárhoz(akár).

Ez nagyon ajánlott, legalább addig, amíg megtanulsz önjárónak lenni. Egy példát említek, de nagyon sok van, járj utána, ha érdekel: [link]

A "soha nem lehet olyan jó mint aki tanárhoz járt" felvetésedhez Lukács Peta példáját hoznám, aki versenyeket nyert már, mire beiratkozott a Kőbányai suliba. Pedig azért a tudásért és tehetségért, ami a beiratkozáskor volt neki, sokan ölnének.

Szóval az is számít, hogy mit akarsz csinálni egy megszerezhető tudással. Az egész út lényege, hogy sokkal gyorsabban és könnyebben haladsz egy ismeretlen úton, ha van aki vezet. Ez pedig időbe és pénzbe kerül, amit majd megköszönsz magadnak. Szóval online oktatás!

2022. jan. 15. 06:42
 2/6 Oldfire ***** válasza:
87%
A magam részéről nem jártam gitártanárhoz. Akkor még NET sem volt. Ahonnal lehetne "puskázni". Zsebpénzem sem volt, órákat venni. Talán kicsit lusta is voltam. Emelett jelenleg is rendszeresen koncertező bandában vagyok. Nagy akarat erővel egyedül is meglehet tanulni gitározni. Az Internet pedig tele van tananyaggal. Talán az első lépéseket ajánlatos gyakorlott gitárostól el lesni. Gitár tartás,ujjtarzás. Számomra a gitár a hangszerek királynője. Bátran csapj bele.ha, valamit nem értesz nyugodtan írj rám.Sok sikert.
2022. jan. 15. 07:57
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Én is totál önállóan tanultam gitározni, sok sok gyakorlással.

Mondjuk én előnyből indultam, mert tudtam zongorázni is, meg furulyázni is.

2022. jan. 15. 10:06
 4/6 anonim ***** válasza:
76%
Kispált András gitárjátéka jó példa erre. Semmivel sem összetéveszthető, zseniális. Szerintem.
2022. jan. 16. 15:58
 5/6 anonim válasza:
52%

https://www.youtube.com/watch?v=zguH2sJyhoI&list=PLvSMCn2D6w..

Itt egy rövidke oktató jellegű anyag a Dimmu Borgir - Gateways című dalból egy kis részlet egy ALEXI-600-as gitárral.

2022. jan. 19. 20:50
 6/6 anonim ***** válasza:

[link]

Itt pedig egy sztereó fm dekóder kapcsolási rajza. :)

2022. jan. 20. 14:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!