Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Milyen hangjegy ez???

Milyen hangjegy ez???

Figyelt kérdés

A bekarikázott:

[link]

2021. dec. 30. 19:03
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Kettős. Nem biztos, hogy ez a neve. De zongorán ezt a két hangot egyszerre kell leütni, csak annyi, hogy a fél hangot tovább tartod, míg a negyedet felengeded. Remélem értelmesen mondtam el😅
2021. dec. 30. 23:39
 2/3 A kérdező kommentje:
Megértettem köszönöm. Azonban "mindkét" hangjegy "feje" ugyanabban a vonalközben van. Nem ugyanaz ez a két hang?
2021. dec. 31. 09:26
 3/3 anonim ***** válasza:

#2 Ugyanaz a hangmagasság, de nem feltétlenül ugyanaz a hang. Kicsit nehezemre esik elképzelni, hogy hogyan tudod zongorán ugyanazt a billentyűt egyszerre hosszabb, meg rövidebb ideig nyomva tartani, de többszólamú zene esetén teljesen bevett, hogy két különböző szólam ugyanazt a hangot szólaltja meg (esetlegesen különböző ideig).

Ha nem többszólamú zenéről van szó, akkor ez talán azt akarja jelenteni, hogy a bekarikázott hangnak még szólnia kell, amikor a következő hang megszólal, hiszen az ő félhang hossza fedi a következő negyedhang hosszát. Sosem láttam ezt még így jelölve, de ez simán lehet az én hiányosságom.

2021. dec. 31. 11:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!