Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Melyik FL Stúdiót válasszam?

Melyik FL Stúdiót válasszam?

Figyelt kérdés
Szeretnék zenéket készíteni, de nem találtam eddig olyan ingyenes zenekészítő programot ami jó lenne. Az FL Stúdiót kipróbáltam és az vált be nálam a legjobban, viszont abban trial módban nem lehet újra megnyitni az elmentett munkáimat. Érdemes megvenni? Ha igen akkor melyiket? Sok különbség van a verziói között? Többféle típusú zenét szeretnék csinálni jó minőségben és kiadni utána. A producer kiadást ajánlják sokan, az jó lenne? És ha igen, hol kapható olcsóbban? Előre is köszi!

2021. dec. 17. 12:03
 1/3 anonim ***** válasza:

A Producer edition tűnik a legésszerűbbnek, mert az tartalmaz minden feature-t, amit a drágább verziók is, onnét felfelé meg már csak a digitális hangszerek száma növekszik. A sok alapértelmezett plugin bár jól hangzik, szerintem érdemes óvatosnak lenni, könnyű beleesni abba a hibába, hogy "sok pénzt költöttem rá, tehát biztos jó lesz a zene, amit csinálok". Szerintem mikor DAW-t választasz, akkor a leglényegesebb szempont az, hogy mennyire kényelmes neked a workflow. Lényegében mindegyik ilyen program "ugyanazt" tudja, magát a zenét, amit csinálsz, meg úgyis az határozza meg, hogy milyen hangszereket használsz, és mit csinálsz velük. Ha még csak most kezded a zeneszerkesztéssel való ismerkedést, akkor nem feltétlen gyümölcsöző, ha veszel egy programot egy rahedli pluginnel, amikről azt sem tudod, hogy mit csinálnak. Sokkal hasznosabb felfedezni, hogy milyen fajta pluginek léteznek úgy amúgy, kipróbálni azokból ingyenesen elérhető példányokat, és ha megérted, hogy mit tud alapvetően az adott fajta szinti/effekt, majd elkezdesz felfedezni pótolhatatlan hiányosságokat az ingyenesen elérhetőekben, akkor érdemes pénzt költeni egy olyanra, amiről pontosan tudod, hogy azt tudja, amit te szeretnél. Ugyanez elmondható a DAW-kről is. A LMMS-t próbáltad már? Egy nagy hiányossága van: nem lehet vele hangot felvenni (nem is értem, hogy lassan két évtizede él már, hogy nem került még bele az a funkció), azt más programmal kell megoldani (pl. Audacity), és behúzni a felvett fájlt; viszont szerintem annak az ingyenes programnak áll legközelebb a look&feel-je az FL Studio-éhoz - nem csak az ingyenes kategóriából, hanem en bloc. Érdemes lehet elsőre azzal, meg a Vestige plugin segítségével felhasznált ingyenes VST pluginekkel (nézz körbe a kvraudio.com-on, meg a plugins4free.com-on) próbálkozni, míg ki nem ismered annyira a zeneszerkesztést, mint olyat, hogy egymagad meg tudd ítélni, hogy pontosan mit is tudnak az egyes FL Studió fajták, valamint mi kellhet neked ténylegesen a felkínált hangszerek közül.

TL;DR: a Producer edition-re szavazok, viszont ha nincs támpontod, ami mentén meg tudod ítélni, hogy mire is van szükséged, akkor lehet, hogy még nem kéne pénzt költened.

2021. dec. 17. 14:44
 2/3 A kérdező kommentje:
Prógálgattam már sokat (Tracktion Waveform, LMMS, Ableton... ) számomra az FL stúdiónak a legjobb a felépítése és ott már mondhatni jól tájékozódom. Az LMMS-en is ki tudok igazodni, de valami miatt nekem abban nehezebb a szerkesztés. Ezért szeretném az FL-t megvenni.
2021. dec. 18. 12:03
 3/3 A kérdező kommentje:
Még annyi, hogy a producer kiadásban benne van minden, ami a trial verzióban? Ha nincs akkor mi hiányzik?
2021. dec. 18. 13:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!