Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Húrcsere közben leesett a...

Húrcsere közben leesett a felsőnyereg a helyéről. Normális ez? Nem kell hogy odalegyen ragasztva?

Figyelt kérdés

2021. dec. 14. 19:51
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
A felső nyeregnek a hangkitartásban is komoly szerepe van, bronz nyereg rulez.
2021. dec. 18. 22:25
 12/12 anonim ***** válasza:

Bár nem írtad, de úgy gondolom, akkusztikus gitárról van szó.

Ha nem csontnyereg, ami neked van - ez ártól is függ, mert cirka százezer alatt még minden nyereg műanyag -, érdemes lehet kicseréltetni csontra, jobb a rezonanciája, szerintem a fém nyergeket hanyagold, ha csak nem vagy valami spéci fan.

A felső nyerget jobb visszaragasztani, de igyekezni kell, hogy rendesen felfeküdjön mindenhol, az alsó nyerget nem, bár ami azt illeti, nekem van egy gitárom, amiről elveszett az eredeti alsó nyereg, figyelmetlen voltam és most sehol sem tudok kellő vastagságú alsó nyerget szerezni, pár fokban meg van dőlve és én kiérzem a hangjából, legalább is az az érzésem. Nem nagy költség ez, de a hangszer hangzásához hozzájárulhat.

Ha megtalálod, hogy most - szándékosan nem adok címet, mert van tízegynéhány éve, ahol csontnyergeket vásároltam - hol árulnak csontnyergeket, akkor ott a ragasztó fajtájáról is érdeklődhetsz, esetleg meg is csinálják neked, ha a hangszert is elviszed, de erre ne vegyél mérget, mert más az üzlet és a műhely, de talán oda is eljuthatsz, ha szívós vagy.

Egyébként a felső nyereg tényleg nem akkora probléma, mint az alsó, csak húrcsere alkalmával kell ügyesebbnek lenned, de viszonylag könnyen megoldható, amíg nincsen fent az összes húr, addig csak lazán feszítsd meg a húrokat és beállnak a helyükre.

2021. dec. 20. 12:58
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!