Erre valami tipp, gitárosok ?
Ha hallgatok a YouTube-n valakit aki jammel a gitárján, akkor azt "hallom, hogy jó" hogy jól csinálja, én is így csinálnám, vagy éppen kicsit másképp, tehát el tudnám képzelni a szólózást kicsit más féle képpen.
Ez magyarázatra szorul: úgy értem, pl mivel én szeretem a blues-os lick-eket, témákat és nézek egy ilyen videót, akkor úgy értem azt, hogy kihallom hogy jó, hogy nekem ez bejön én is így fognám le, de amikor én a kezembe veszem a gitárt, nem jön semmi. Tehát a videóban pl el tudom képzelni, hogy ezt a részt másképp kéne, így és így, de nekem ez nem jön. Mintegy magamat nem tudom kívülről látni/hallani hogy ez jó volt-e vagy sem, rendesen benne voltam-e az ütemben vagy sem, és vagy pl utána gondolni, hogy most mit kéne játszani pluszba kiegészítésként, impróként. Tehát pl játszok egy megtanult szólót, de nem tudnám kiegészíteni, nem megy tovább fejben.
Csak azok a mozdulatok, hangok vannak amiket megtanultam.
Pár nappal ezelőtt egészen jól megfogalmaztam a dolgot, most elég gyengére sikeredett, de remélem érthető azért :D
Olyan, mintha nem is én játszanék.
Mintegy nem hallom ki úgy a saját játékomat mintha egy youtube-os embert néznék ahogy imprózik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!