Utcazenészek: Mennyit kerestek Budapesten? Egyéb tippek, trükkök?
Figyelt kérdés
Most nyáron el szeretnék kezdeni utcazenélni, és kíváncsi vagyok, hogy mire számíthatok. Érdekelne hogy mennyi a minimum, és a maximum, amit kerestetek, és az átlag. Én gitárral és énekkel vágnék bele (még tanulom a dalokat, hogy legyen egy teljes műsorom). DE nincs erősítőm, sem mikrofonom, így mennyivel rosszabbak az esélyeim?
Egyéb tippek, trükkök, amik segíthetnek?
Köszönöm szépen a válaszokat!
Y [18/f]
2020. jún. 19. 15:48
1/4 A kérdező kommentje:
Ja, és ha valakinek kedve támadt egy kis zenélésre, nyugodtan írjon privátba!
Szívesen ismernék meg más zenészeket is.^^
2020. jún. 19. 15:50
2/4 anonim válasza:
Engedélyt kell kérni hozzá az adott kerület önkormányzatától. Ez párszáz forint, fix helyre és időre szól. A bevétel attól függ, hogy elkapod-e a csúcsidőt (hétköznap reggel és délután a legjobb), munkaidőben ne számíts sok jóra, mert akkor főleg nyugdíjasok és munkanélküliek vannak utcán, akiknek nincs pénzük, vagy tinik, akiknek szintén nincs és többnyire el is ítélik a dolgot. Hétvégén meg eleve gyérebb a forgalom. Csúcsban akár 5000 Ft is meglehet egy óra alatt. Ezt a pénzt úgy 10-20 ember fogja összedobni, tehát lesz hosszabb idő, akár fél óra is amikor nem dobnak semmit, majd egyszer csak megindul - ha látnak az emberek valakit dobni, nekik is megjön a kedvük hozzá. Az igazi pénz viszont a rajongóktól jön. Nagyon ritkán fog előfordulni, hogy valaki 5 percnél tovább hallgasson. Ha viszont megtörténik, az azt jelenti, hogy nagyon tetszik neki amit csinálsz. Ha ilyen van, lehetőleg ne kergesd el (láttam utcazenészeket igen csúnya módon reagálni hosszú hallgatókra), hanem inkább próbálj a kedvébe járni, például játszd el a kedvenc dalát, beszélgess vele. Ha sikerül a kedvébe járnod, nagyobb összegre is számíthatsz. Persze ha jóba lesztek, legyetek jóban pénztől függetlenül. Ha csak azért jópofizol valakivel, hogy dobálja a pénzt, annak hosszútávon nem lesz jó vége.
3/4 anonim válasza:
Kiegészítés, nagyon fontos!!! Ha valaki dob, azt meg KELL köszönni! Dal közben is. Egy sima köszönöm elég, de lehetsz kreatív is, például meghajlást láttam. Ha nem köszönöd meg, az bunkóság, az emberek megjegyzik és nem kapsz tőlük többé.
4/4 A kérdező kommentje:
Hú, ez sokkal jobb válasz volt, mint amire számítottam... Köszi szépen, sokat tanultam belőle!
Ha valakinek eszébe jut még valami, azt nyugodtan írja meg^^
2020. jún. 20. 08:05
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!