Mit gondoltok az ilyen korai magyar rock számokról? Tetszenek neked vagy nem? Miért?
Az elsô a "Lángszívű Lány" még mai füllel is nagyon innovatív, bejön! A "Zöld Csillag" csak simán felpörget, annyira nem újszerű.
"Áll kinn a napon,
s a haját fújja a szél.
A lángszívű lány,
boldogabb ma bárkinél!" - Ez egy LSD utalás? :D
Szerintem zseniálisak, ráadásul a gitárjáték is kegyetlen jó:D
Elsővel amúgy egyetértek.
Az a helyzet, hogy elment a netem vagy nem tudom, de az egész kommentem amit írtam oda lett...
De mivel fontosnak tartom a témát, röviden mégegyszer neki futok.
Mit gondolunk az akkori magyar zenékről ?
Azt, hogy azóta sincsenek Deák Bill kettők vagy Vikidál Gyulák halomra.
Olyan zenéket, mint amilyeneket Ők csináltak azok egyszeriek és megismételhetetlenek.
Ebben sajnos biztos vagyok.
Olyan gitárosaink voltak mint Radics, Bencsik, Barta.
Olyan dobosaink mint Brunner vagy Döme.
Olyan basszerosaink mint Póka Egon vagy LajoSom...
(Csak hogy Radics Béla által ismert embereket említsek, ugyanis Radics számok vannak a linkekben amiket küldtél)
Mint ahogy látod, Őket mind ismerte Béla, sőt együtt játszottak.
Akkoriban olyan bandák voltak mint a fent említett Led Zeppelin, Deep Purple, Black Sabbath, Jethro Tull, Jimi Hendrix stb...
Nekünk meg volt Taurus, Török Ádám és a Mini, Kex, Tűzkerék, P.mobil, Piramis, Syrius, Sakk-matt, Korál, Deák Bill-Hobo stb...
Hangban, zenében, szövegben (Horváth Attila, Hobo pl) olyan POFÁTLAN szinten/minőségben tudtak értékeket, műalkotásokat letenni az asztalra a magyar zenészek, hogy az elképesztő, bőven világszínvonal, sőt némelyik felette is van!
És még mennyi zene lehetett volna azokban, akik Bélához hasonlóan odalettek ?
Egyébként...ha érdekel a téma, akkor lehet róla dumázgatni, hogy ki mit ismer, mit szeret ezekből az időkből, ezektől az előadóktól és lehet kultúrálódni :D
Az a baj, hogy mondjuk Bélánál csak felvételek vannak, így vagy nagyon rosszul hallatszódik amikor nyomja, neki ugye nem lehetett lemeze.
Van ahol rossz a felvétel, van ahol Béla van kegyetlenül bepiálva, és van kevés felvétel ahol hallatszódik azért rendesen ahogy játszik :D
Ezekért meg kell küzdeni, hogy megtaláljuk.
Hát azért ez a kettő nem ugyanaz...
Nem is értem hogy miért linkelted be ide :D
Ennyi erővel a BlackPink Bombayah c. számát is bedobhatná valaki :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!