Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Miért jelent meg az elmúlt...

Miért jelent meg az elmúlt időben ilyen sok kpop zene?

Figyelt kérdés

2021. okt. 7. 22:09
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
67%
Azért, hogy megkérdezd. Xd
2021. okt. 7. 22:26
 2/15 anonim ***** válasza:
95%
Mert egyre népszerűbb.
2021. okt. 7. 22:53
 3/15 anonim ***** válasza:
87%
Mindig sok jelenik meg, nem értem a kérdést.
2021. okt. 8. 06:10
 4/15 anonim ***** válasza:
95%
Eddig is sok jelent meg 🤷‍♀️
2021. okt. 8. 13:27
 5/15 Mansour ***** válasza:
34%
Mert a koreai zeneipar tömegtermelésben gyártja az újabb és újabb számokat, és hozza létre az újabb és újabb együtteseket. Mindezt egyre sablonosabban és egyre kevesebb kreativitással. Tíz éve még voltak jó kpop számok, ma már nincsenek. A túlhajtott üzleti mentalitás tönkretette az egészet.
2021. okt. 8. 16:05
 6/15 anonim ***** válasza:
92%
Egyre több és több együttes van. Mivel kevesebb disband van, mint amennyi új banda alakul, így ez törvényszerű. És miért van több? Mert egyre több fiatal szeretne idol lenni Koreában így nagyobb a választék és egyre több group tud alakulni. A másik meg, hogy egyre több a rajongó akiknek az igényeit ki kell elégíteni. Hogy ez most az idolok szempontjából jó-e az már nem biztos, de ettől függetlenül sztem ez az oka.
2021. okt. 9. 00:58
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

#5 azért ezt nem mondanám, hacsak nem a mainstream együttesekről beszélsz, de melletük rengeteg jó banda alakul és jó szám jelenik meg. Abban igazad van, hogy sok neves banda (BTS, Blackpink, Twice stb) zenei színvonala sajnos csökken, de nem kizárólag belőlük áll a kpop. Azért egy Everglow pl ontja magából a jó számokat, sztem az Itzy is jó, a Stray Kids Thunderous száma pl egyszerűen zseniális, de sztem a (G)I-dle számai is jók és nem igaz, hogy romlana a színvonala.

Egyébként visszatérve a leghíresebbekre, sztem nekik is van egy-két jó új számuk, de tény, hogy már nem az igényesség jellemzi őket.

Pl nekem a BTS Butter tetszett, ahogy a Lovesick Girls is, sőt Lisa számai és a The Feels is sztem tökjók lettek. Nem mondom, hogy korábban ezek a bandák nem ontották magukból a jobbnál jobb számokat és mára már egyre sablonosabbak lettek, de mégegyszer hangsúlyozom, hogy nem csak ők vannak. Sztem a 2021-es év a számok szempontjából kifejezetten jó év volt eddig.

2021. okt. 9. 01:04
 8/15 Mansour ***** válasza:
30%

#7: Nem is a színvonalról beszélek, mert ezek legnagyobb részben iszonyú profizmussal megcsinált zenék és videók. Én az egész mögött lévő szellemiségről beszélek, az üzleti mentalitásról, a zene árucikként való kezeléséről, a tömeggyártásszerű produkcióról és az ebből szükségszerűen következő elsablonosodásról.

Amúgy zeneileg én sokkal rosszabb véleménnyel vagyok a nyugati popzenéről, azt már nagyon régóta nem hallgatom. 10-15 éve ezért is volt nagy élmény számomra, hogy felfedeztem a kpop-ot, és így rájöttem, hogy van még olyan popzene, ami élményt tud nyújtani számomra. De mára már eltűnt ez a varázsa, nem érzem benne azt a frissességet, kreativitást, mint akkor. Lehet, hogy ez szubjektív dolog, elismerem. Lehet, hogy én fásultam bele. Lehet, hogy aki most kapcsolódik be a kpop-ba, az ugyanazt érzi benne most, mint én annak idején.

És igen, az üzleti mentalitás és a tömegtermelés-jelleg megvolt már benne 10-15 éve is, csak akkor ez még több kreativitással párosult. Én úgy gondolom, hogy ilyen tömegtermelés mellett egyszerűen nem is lehet ugyanazt a kreativitást sokáig fenntartani.

De ismétlem, lehet, hogy ez csak szubjektív vélemény. Nem is vagyok olyan zenei szakértő, hogy objektíven tudjak ítélni. Bár teljesen objektíven ilyesmiben a szakértő sem tud.

2021. okt. 12. 12:28
 9/15 anonim ***** válasza:
100%

15 éve is volt k-pop, csak akkor Ázsián kívül csak egy bizonyos réteg hallgatta. Aztán elért ide is a hullám, és divat lett belőle. Persze, akik divatból hallgatják, általában csak a leginkább nyomatott csapatokat ismerik, akik nem is feltétlenül a legélesebb kések a fiókban zeneileg, pl. Blackpink, BTS, EXO.

Mindig van egy-két rétegműfaj, ami váratlanul felkapott lesz (lásd: emo, ska, 2010 környékén a román europop, mint Inna, O-Zone, Alexandra Stan és a többiek, vagy 2017-ben a Despacito hatására a reggaeton volt nagy őrület mindenhol), de ezek általában nem tartanak sokáig. Hosszú távon úgyis az fogja hallgatni őket, aki tényleg ebben a zenei metszetben találja meg a személyes ízlését.

2021. okt. 12. 12:45
 10/15 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy mondod kedves 9-es én pl abba a kis rétegbe tartozom, mivel 13 éve hallgatom a kpop-ot. És igen valóban a divatfanok jórésze elfog veszni, viszont sajnos az is igaz, hogy ezen divatfanok igényeit akarják most kielégíteni (ami persze természetes, mert ők vannak többségben), de a régebbi fanok ennek nem biztos, hogy örülnek. És azt is tökéletesen értem amit a 8-as válaszoló mond. Valószínleg ő sem most ismerte meg a műfajt, de ez lehet, hogy rád is igaz 9es.

Az a baj az egésszel (és ez ellen nem lehet mit tenni, mert ez az üzlet), hogy a kpop a divatfanok kénye-kedve szerint változik, holott a legtöbbjük pár éven belül már emlékezni sem fog arra, hogy valaha ilyesmit hallgatott. Viszont a kpop elment abba az irányba ami neki tetszik és nem a régi fanoknak, akik ezután is szívesen hallgatnák a műfajt. Nem tudom mennyi érthető amit írtam.

De volt korábban is egy hullám, kisebb ugyan, de tisztán emlékszem. 2012-ben amikor a Gangnam Style-t kapták fel. Én akkor már évek óta hallgattam a műfajt, nekem ez nem volt új, sőt PSY-t is ismertem korábbról. Viszont sokan akkor kezdtek el kpop-ot hallgatni. Akiknek a 90%-a már elkopott, ugyanúgy ahogy a mostaniak jórésze is elfog. Hiába nem hiszek ezt el most, ez törvényszerű. A mostani fanok, ez leginkább a nyugati fanokra értem, de általában tinédzserek, vagy korai huszas éveikben lévő fiatalok. Kevés idősebb van aki jelenleg kedveli a műfajt. És azért akiknek van egy kis tapasztalatuk ebben, vagy háttértudásuk, azok pontosan tudják, hogy ez a korosztály, ami leginkább követi a divatot. A divat pedig elmúlik, a kpop is, ahogy erre egyszer már volt példa.

2021. okt. 13. 13:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!