Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » A Kpop bandákban hogyan...

A Kpop bandákban hogyan válaszják meg a leadert?

Figyelt kérdés

2021. szept. 6. 22:08
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
98%

Igazából összevissza, nincs egy olyan séma, amit minden csapatra rá lehet húzni. Ellenben, ez cégeken belül előfordulhat.

Van, ahol az lesz a leader, aki a leghosszabb ideig volt gyakornok, vagy épp a legidősebb a csapatban. Másutt a cég által legtehetségesebbnek gondolt, de lehet egyéb ok is, például karizma, remek vezetői képességek, kiemelkedő határozottság, csapatszellem, empátia, vagy igazából bármi. Vagy épp a felsoroltak keveréke.

2021. szept. 6. 23:43
 2/19 anonim ***** válasza:
100%
Egy csomó bandában maguk a tagok szavaznak arról, hogy ki legyen a leader. Általában rátermettség alapján választanak. Nyilván nem a maknae lesz a leader, de nem feltétlenül a legidősebb.
2021. szept. 7. 14:34
 3/19 anonim ***** válasza:
0%

általában mindig a legidősebb!

de ez egy ilyen kamu titulus tényleges funkciója nincs...

a leader a maknae ellentéte azaz minden csak a korról szól...

2021. szept. 8. 03:09
 4/19 anonim ***** válasza:
26%
#3, Eléggé új vagyok a kpop-ban, eddig csak 5 bandát ismerek annyira, hogy tudjam ki a legidősebb és a leader, és ebből az ötből 2ben nem a legidősebb a leader, 1ben pedig nincs is leader 🤷‍♂️ Szóval nem hiszem hogy a leader a maknae ellentéte lenne.. Bár abban meg igazad van, hogy nincs sok értelme.. Legalábbis szerintem.. Mondjuk a maknae és visual rangoknak sem látom semmi értelmét 😅
2021. szept. 8. 09:01
 5/19 anonim ***** válasza:
5%

4 a visual-baj van értelme mivel az hogy valaki abban a csapatban a legjobban néz ki (vagy a fanok által a legszebbnek gondolt)

Ugyan így pl a main-dancer meg a main-vocal azaz aki a legjobban tancol meg énekel meg main-rapper ezeknek van értelme de a maknae meg leader-nek nincs mert ezek nem tényleges szerepek! Én pl sokszor lattam hogy nem is a leader mond beszédet meg stb pedig akkor már neki kellene csinálnia (aki képviseli a csapatot csak az nem leader megint csak 😂😅)

De nézd meg csak általában a legidősebb szokott lenni

Pl

apink

Gfriend (mar nem aktív)

Seventeen

Mamamoo

Lovelyz

2021. szept. 8. 13:17
 6/19 anonim ***** válasza:
95%

#5 a korábbiak is leírták, hogy sokszor a legidősebb a leader, de nem törvényszerű.

pl: Twice

(G)I-dle

Everglow

Loona

CLC

és sorolhatnám még azokat a girlgroupokat, ahol nem a legidősebb a leader. Úgyh a 3-as válaszoló nagy hülyeséget írt.

És minden pozíciónak megvan a maga szerepe. Ez sem igaz, hogy nincs. A maknae szerepe általában az aegyo, persze ez sem törvényszerű, hogy feltétlenül neki kell csinálnia. Pl megint a Twice-ot hozom fel, Tzuyu egyáltalán nem az a tipik cukiskodó típus. De általában ez az egyik szerepük a maknae-knak.

A leader szerepe általában, hogy ő irányítja a tagokat, ő beszél a legtöbbet egy műsorban, díjátadón. Magyarán ő képviseli a bandát. Ez a szerepe. És mivel sokszor a tagok választják, mert őt tartják a legrátermettebnek (ezért sokszor a legidősebb a leader) és ezért hallgatnak is rá a többiek.

A center szerepe is tök nyilvánvaló. A legtöbbet szereplő tag és aki általában a középpontban van a számoknál, illetve sokszor ő kezdi a dalokat. Ez a pozíció persze nem minden bandában van, ahogy a fake maknae sem. Akinek szerepe nincs, csak azért kapta a nevet, mert annak ellenére, hogy nem a legfiatalabb, mégis mindenki úgy gondolja. Szokott néha Face of the group is lenni, amit csak azért aggatnak valakire, mert ő az aki alapján beazonosítják a bandát, vagyis a banda arca. Áltakában ez megegyezik a visual-al de ez sem törvényszerű. A visual-t és a main pozikat már mások leírták előttem. Ezen kívül ott vannak a lead pozíciók. Lead dancer, vocal, rapper pozik. Akik nem annyira jók mint a main pozikban lévők, de mindenképp fontos szerepük van az énekben, táncban vagy rap-ben. Pl a szövegelosztásban nagyon fontosak ezek a pozíciók. Nyilván a legtöbbet szerepet a main, illetve a lead vokálok kapják. Illetve a high note-ok kiéneklésében van fontos szerepük. A rap részben ugyanez. A main és lead rapperek felelősek a rap részért, amiben a main rapper vállal nagyobb szerepet. Általában a dancereknek van a legkevesebb szerepük a számban ha az ének részről van szó, ők nyilván a táncért felelősek. A main dancerek táncolják a dance break-eket, illetve ők vannak legelől ha nehezebb táncokról van szó, nyilván, hogy jobban nézzen ki, mert automatikusan mindenki a középen levő tagot nézi. Őket követik a lead dancerek, akik nem annyira jók, mint a main dancerek, de mégis a tánc az erősségük. Temészetesen nem csak egy pozit tölthet be egy ember. Pl Mia az Everglowban main dancer és main vokál is egyben, vagy EU aki main rapper és main dancer és még sok-sok példa felhozható.

Szóval mindennek megvan a szerepe és sztem ez egy tökjó jellegzetessége a kpop-nak :)

2021. szept. 8. 15:16
 7/19 anonim ***** válasza:
5%
Amelyik tud tíz-tizenöt összefüggő mondatot mondani, ha eléje pattannak egy mikrofonnal.
2021. szept. 8. 17:47
 8/19 anonim ***** válasza:
80%
#7 mert sztem mind teljesen idióta igaz?
2021. szept. 8. 19:27
 9/19 anonim ***** válasza:
81%

Hát igazából én csak a bts-t tudom. Ott úgy választották meg Namjoont, hogy alapból nem ezek az emberek lettek volna benne a bts-be, hanem mások, csak Namjoon volt ott aztán nem tudom, hogy miért, de lecserélték még debüt előtt a tagokat és így lettek benne a mostani tagok és hát RM-et választották meg leadernek.🥰

UI.: Ha valamit rosszul tudok javítsátok ki, én már 2 éve így tudom.😅

2021. szept. 26. 09:34
 10/19 anonim ***** válasza:
71%
2 éve ismered a BTS-t de a többiről semmit nem tudsz? Érdekes XDDD
2021. szept. 26. 20:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!