Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Valakinek (főleg a fiatalabb...

Valakinek (főleg a fiatalabb generációnak) mond még az a név valamit, hogy Edith Piaf? Bővebben lent

Figyelt kérdés

21/F

Magáért a francia sanzonért nem vagyok oda, de Edith Piaf mégis más. Már 14 éves korom óta bújom a cikkeket, könyveket vele kapcsolatosan, és ekkortájt kezdtem el gyűjteni is. Később jött egy magyar weboldal, Facebook oldal, előadások az életéről Pesten, rádiós felkérések stb. Jelenleg is egy könyvön dolgozunk egy francia barátommal. Szerencsére ápolhatom az emlékét Magyarországon is és remélem ez sokáig így is lesz. De a kérdésre vissza térve:

Az elmúlt hét évben maximum 2-3 korombelivel találkoztam, akik egyáltalán tudták ki volt ő. (csak rálátásképpen, több mint 2000 magyar követi az oldalam, tehát ez a 2-3 fő teljesen elenyésző) Kérhetnék kort és nemet tőletek? :) Illetve, hogy mi az ami megfogott benne, ha megfogott? Régóta foglalkoztat a kérdés, de szerettem volna várni még vele.

2021. aug. 22. 20:11
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Hogyne mondana. Készült is egy, az életéről szóló film Marion cotillard főszereplésével, a legismertebb zenéje pedig a Non, Je ne regrette rien, ami sok filmben felcsendül és egy rakás szar.

30 F

2021. aug. 22. 21:29
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Én csak annyit tudok róla, hogy francia sanzonénekesnő volt, de egyetlen számát sem ismerem, sőt, talán még fotón sem ismerném fel. Mentségemre szóljon, hogy a műfaj igen távol áll tőlem. Én Janis Joplinért rajongok már tizenéves korom óta. Azt mindenesetre jó látni, hogy a korosztályodban is van igény a régi igényes zenékre és nem mindenki hallgat mai műanyag vackokat. Csak így tovább! :)
2021. aug. 22. 21:45
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
(Amúgy 43/F)
2021. aug. 22. 21:46
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Persze. A gimiben a legjobb barátnőm rengeteget hallgatta. Tanult franciául, és ezekkel a dalokkal gyakorolt. Ez 10 éve volt.
2021. aug. 23. 00:51
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem ismerem a zenéit, de a nevét hallottam már és tudom ki volt.

16/f

2021. aug. 23. 08:35
 6/9 anonim ***** válasza:
https://www.youtube.com/watch?v=VcwsmS_lSbg aki ezt látta legalább egyszer hallotta
2021. aug. 26. 10:08
 7/9 anonim ***** válasza:
70%

én 16 vagyok, franciául tanulok, mostanság kezdek rákattanni a zenéire.

azt gondolom, hogy a la vie en rose-t vagy non, je ne regrette rien-t bűn nem ismerni, de legalábbis képtelenség.

2021. szept. 16. 21:15
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Francia szakosként végeztem, Edith Piaf kb. kötelező elem volt, a csapból is ő folyt a tanárainknak hála. Én nem vagyok oda érte mert mindig őt húzkodták elő bármilyen rendezvényre kellett mennünk. Most felnőtt fejjel kicsit objektívan már pozitívabban ítélem meg a munkásságát, de továbbra sem hallgatom és nem is vagyok rajongója.
2021. nov. 3. 19:29
 9/9 anonim ***** válasza:

A koromat nem fedném fel, de fiatalabb vagyok nálad, és Édith Piaf az egyik kedvenc énekesnőm. Most rendeltem két bakelitet is. :)

F

2024. ápr. 28. 08:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!