Hová tűntek a francia sanzonok?
Figyelt kérdés
A francia nyelvű sanzonzenék a hatvanas években az egyik legnépszerűbb zenék voltak Európában. Kb. mindenki ismerte az olyan híres sztárokat, mint Édith Piaf, Yves Montand vagy mint Mirelle Mathieu.
Az utóbbi egy-két évtizedben viszont mintha nem is léteztek volna, olyannyira eltűntek. Még a régi zenék hallgatói sem nagyon hallgatják, a retró rádióban pedig talán egyetlenegyszer sem hallottam francia nyelvű sanzont.
Mi ennek az oka? Miért felejtették el ennyire a sanzonzenéket?
2021. jún. 26. 15:55
1/2 anonim válasza:
Kiment a divatból, elavult zenei műfaj.
2/2 anonim válasza:
Kiszorította a brit és amerikai zene, ráadásul franciául van, amit újabban sikk utálni.
Én viszont nagyon szeretem a mai napig :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!