Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Hány évig számít egy zeneszám...

Hány évig számít egy zeneszám "mai"-nak?

Figyelt kérdés
Csak mert van a Rádió 1, csak igazi mai sláger megy - csatorna, folyamatos hájpolja, hogy csak mai és csak jelenkorban aktuális zenéket ad, és ennek ellenére nagyon sűrűn leadja az Ed Sheeran: Shape of you című számát, amit tudjuk, hogy 2016-ban íródott és 2017 januárban adták ki. Tehát 4-5 éves zenéről beszélünk. Akkor most ez "igazi mai" vagy nem?

2021. aug. 17. 20:43
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Most szigorú fogalom szerint a mai az, amit ma adtak ki. De egyébként szerintem belefér valóban egy 4-5 év a maiba, pláne ha nagyon híres és az elmúlt éveket meghatározó szám.

Ez olyan, hogy a kedvenc együttes legutóbb kiadott albumára úgy hivatkozok, hogy az "új" albumuk, pedig 2019-ben adták ki, de nekem olyan mintha ma lett volna, és amúgy is ez a legújabb ami kikerült a kezük alól.

2021. aug. 17. 20:49
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Én azt mondom, pontosan négy év. Ennyi idő alatt egy gyerek elvégzi a középiskolát vagy az egyetemi alapképzést. Ez a 2×4 év nagyon meghatározó (zenei ízlést tekintve is) egy ember életében, plusz ezután már tud úgy beszélni, hogy még középiskolás/egyetemista koromban ezek a számok mentek.

Egyébként hogy mit érez az ember mainak, az idővel változik. Egy 16 évesnek 4-5 év az élete negyede, ami azelőtt történt, az már egy örökkévalósággal ezelőtt volt, egy 40+ évesnek viszont 4-5 év már "nem is olyan rég" történt.

Harmadik megközelítés szerint viszont a "sláger" szimplán egy olyan szám, amit sokat játszanak, mai sláger meg olyan szám, amit ma játszanak sokat. Ilyen alapon bármi lehet mai sláger, a rádió maga dönti el/kreálja épp azzal, hogy játssza.

2021. aug. 17. 22:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!