Hány évig számít egy zeneszám "mai"-nak?
Most szigorú fogalom szerint a mai az, amit ma adtak ki. De egyébként szerintem belefér valóban egy 4-5 év a maiba, pláne ha nagyon híres és az elmúlt éveket meghatározó szám.
Ez olyan, hogy a kedvenc együttes legutóbb kiadott albumára úgy hivatkozok, hogy az "új" albumuk, pedig 2019-ben adták ki, de nekem olyan mintha ma lett volna, és amúgy is ez a legújabb ami kikerült a kezük alól.
Én azt mondom, pontosan négy év. Ennyi idő alatt egy gyerek elvégzi a középiskolát vagy az egyetemi alapképzést. Ez a 2×4 év nagyon meghatározó (zenei ízlést tekintve is) egy ember életében, plusz ezután már tud úgy beszélni, hogy még középiskolás/egyetemista koromban ezek a számok mentek.
Egyébként hogy mit érez az ember mainak, az idővel változik. Egy 16 évesnek 4-5 év az élete negyede, ami azelőtt történt, az már egy örökkévalósággal ezelőtt volt, egy 40+ évesnek viszont 4-5 év már "nem is olyan rég" történt.
Harmadik megközelítés szerint viszont a "sláger" szimplán egy olyan szám, amit sokat játszanak, mai sláger meg olyan szám, amit ma játszanak sokat. Ilyen alapon bármi lehet mai sláger, a rádió maga dönti el/kreálja épp azzal, hogy játssza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!