Csak nekem nem számít egy zeneszám szövege?
Konkrétan ByeAlex számát hallgatva fogalmazódott meg bennem, hogy én csak a dallam miatt hallgatok egy zenét, a szöveg nekem csak ilyen kísérő blabla, ami kell hozzá, de nem lényeges. Így ez a „Kedvesem” számomra nem is zene.
Nem értem, hogy miért van ez így nálam; baráti körömben mindenki azt mondja, hogy idióta vagyok xD
Más is van, akinek nem számít szöveget?
Valamelyik számnál fontos, valamelyiknél nem.
Nekem is van olyan zene, aminek nagyon buta a zeneszövege, de élvezhető, jó a dallama, szóval hallgatom.
A legjobb, amikor a szöveg is jó, a dallam is és minden egyéb, ezek az igazán jó zenék.
Egyetértek, te csinálod jól.
Ugyanis a szöveg és a zene nem egy egység, ez korunk óriási félreértése. A kettőnek külön-külön van értéke. Ma sajnos a zenehallgatók 90%-a összekeveri a szöveget a zenével.
Régen mindenki azt csinálta, amihez értett: a zeneszerző komponált, a költő szöveget írt, a hangszerelő hangszerelte a zenekart, a zenész játszott. A mai korban viszont a szövegíró írja a zenét (ezért olyan csapnivaló sok esetben), ő csinálja a hangszerelést (ami szintén nem az igényességről híres) és ő is játssza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!