Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Autechre-t, Boards of Canadát,...

Autechre-t, Boards of Canadát, Coil-t, Godspeed you! Black Emperort hallgat-e itt valaki?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy műfajilag nem egy kalap alatt lévő zenék, de kiváncsi vagyok, hogy valaki-e esetleg szereti ezeket a zenéket.

2021. aug. 16. 13:46
 1/3 anonim ***** válasza:

Boards of Canada-t ismerem közülük (ami egyből beugrik: 1969, Everything you do is a balloon).

Az ambient vonalon még van egy másik skót banda: Mogwai, náluk a basszusgitár hangsúlyos.

Ami így nagyjából a többihez hasonlít: Aphex Twin?

2021. aug. 16. 18:17
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

A Boards Of Canada a kedvenc zenekaraim egyike, a Geogaddi c. albumukat a legnagyobb, 10/10-es kedvenceim közt tartom számon, és már birtoklom is fizikailag, mióta asszonypajtástól megkaptam tavaly karácsonyra bakeliten. Van annak a bandának egy nagyon specifikus keserédes nosztalgikus feelingje, meg egy sajátos atmoszférája, ami miatt még a kevésbé emlékezetes anyagaik is konzisztensen tök jók. A Geogaddi-ra azt szoktam mondani, hogy az az album olyasmi érzést kelt, mint mikor az ember a tábortüzet bámulja: egyszerre érződik rajta a biztonságot adó otthon melege, meg a kíméletlen, tekintélyt parancsoló természeti erő.

Coil-tól a The Ape Of Naples szintén kedvenceim egyike. Az az album tipikusan az a fajta zenei mű, amit ha hallgatok, nem azt képzelem el, hogy egy csávó énekel, meg emberek analóg hangszereken játszanak (pedig nagyobbrészt ez történik), mert van neki egy ilyen nagyon erős "cursed" beütése, mintha nem emberek alkották volna, hanem egyszer csak "megtörtént" a világgal. A Going Up egyszerre a kedvenc feldolgozásom és a kedvenc outro-dalom. A zenekarnak az utolsón kívül még az első két albumát ismerem, azok is összességében jók, de vannak részeik, amik nem épp méltóságteljesen korosodtak. Tervezem beleásni magam a munkásságuk többi részébe is.

A G!YBE-től csak az F#A# Infinity-t, meg a Yanqui U.X.O-t hallottam, mindkettőt nagyon szeretem, főleg előbbit. Még nagyon régen belehallgattam a Lift Your Skinny Fists-be is, akkor éppen nem fogott meg, de akkor még sokkal szűkebb volt az ízlésem, szóval majd újrahallgatom.

Autechre érdekel, de nem vagyok velük igazán képben. A Tri Repetae-t hallottam tőlük egészében, az egész jó volt, de úgy érzem, hogy nem emésztettem meg teljesen. Azon kívül abból a négylemezes kiadványukból hallottam egy részletet, ami nagyon tetszett.

2021. aug. 16. 19:11
 3/3 anonim válasza:
IDM fan vagyok szóval Boards meg Ae alap (Coilt meg GY!BE-t meg nem annyira vágom de jónak tűnnek)
2021. nov. 11. 22:29

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!