Létezik olyan hölgy ezen a világon, aki a progresszív rock/metal zenéért rajong? :D
#3.Azért ilyen nagy hülyeséget sem olvastam.
Nem kell hozzá átlagon felüli intelligencia, sem az hogy férfi legyen az illető...(bár a kettő között nem látom az összefüggést)
Ha valakinek ez jön be nem ezen fog múlni.
De az tény hogy ezekre a zenékre időt és energiát kell rászánni, mert nem adják könnyen magukat.(tudom mert az első prog albumon a Blackwater Park kb. 2 év alatt ért be, ahogy a Metropolis, BTAM Colors stb. de általában ez egy hosszabb folyamat)
Kérdező:
Biztosan vannak, bár én nem ismerek. Mondjuk nálam nem is szempont ez ismerkedésnél mondom ezt prog metal fanként. Annyi ezerféle téma van még amiről lehet beszélgetni.
Az ilyen kérdésekre, ha csak nem specifikálod le nagyon szűken mind az embertípust, mind a műfajt, a válasz mindig az, hogy igen.
Asszonypajtásnak bár nem kifejezetten kedvenc műfaja a prog-rock, egy csomó ilyen zenét szeret, amit én is, pl. a Rishloo Feathergun c. albumát; a Porcupine Tree-t / Steven Wilson munkásságát konkrétan egy női Tumblr-bloggertől ismertem meg annak idején; a Gonin-Ish nevű japán bandának nő az énekese, mint ahogy a The Mars Volta-nak is volt több női tagja is; amikor láttam a Gojira-t élőben, egy csomó csaj volt a közönségben; meg vannak kifejezetten prog-orientált YouTube-vloggerek, pl. Niamh The Prog Nerd, vagy Metal & Coffee, aki már sajnos nem aktív, de érdemes a régi videóin végigmenni, mert elég underground prog-metál bandákról is beszélt.
De amúgy úgy érzem, hogy merőben rossz pedagógia szerint járok el, ha az ilyen kérdésekre elkezdek konkrét példákkal válaszolni, mert amúgy az már alapból problémás, hogy valaki egy ilyen gondolattal egyáltalán előáll.
A prog-közösségre, meg mondjuk a sima metál-közösségre is eléggé jellemző tud lenni a tágabb értelemben vett nerd-kultúra számos olyan rákfenéje, ami abból eredeztethető, hogy az ilyen közösségek egy számottevő, nagy hangot adó része szociálisan izolált és/vagy félreadjusztált férfiakból/fiúkból áll.
Ennek a legcsúnyább arca az nyilván a nőgyűlölettel fűszerezett agresszív elitizmus, amit itt egy válaszadó szépen prezentált is - meg akaratán kívül meg is cáfolt, elvégre ha valóban átlagfeletti intelligencia kéne a műfaj élvezetéhez, akkor nem lennének akkora vadbarom rajongói, mint ő maga.
Ennél egy pár fokkal ártalmatlanabb, de azonos tőről fakadó jelenség az, amikor férfiak, akik számára a nő alapból is egyfajta mitikus entitás, amivel a valóságban nem interaktálnak, csak absztrakt elképzeléseik vannak róla, kb. fetisizálják azt a képzelt ultimate rare példányt, aki ővelük azonos érdeklődési körrel rendelkezik. Az egész egyszerűen gyerekes, nevetséges, és fájdalmasan sokat elárul arról, aki így áll hozzá a saját hobbijaihoz, meg a többi emberhez...
Kissé 'túlideologizáltad' a kérdést öreg:D
Emellett valószínűleg hallottál már az elhamarkodott véleményalkotásról is...
Egy, érzésem szerint a kérdező által sem teljesen komolyan vett kérdéshez hozzákapcsoltad a néhol végtelenül abszurd felvetéseidet, ez prekoncepció...
#7 Meh... Ha a kérdezőben még csak fel sem merült a kérdés ismerkedős vonzata, akkor nyugodtan ignorálhatja a második bekezdésemet "akinek nem inge..."-alapon, mert az akkor nyilván nem neki szól; az elsővel szerintem teljesen jól megválaszoltam azt, amire konkrétan rákérdezett.
Ettől függetlenül, az általam körülírt mentalitásokkal találkoztam annyit teljesen egzakt módon kimondva, mind online, mind élőben, hogy egyáltalán ne érezzem a létezésük szóvá tételét abszurdnak, vagy az ilyen, és ehhez hasonló kérdésektől annyira távol eső témakörnek őket.
Köszönöm, így már korrekt a válaszod:)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!