Hogyan hallgattok zenét? Mi a fontos a zenében?
Ütem, ritmus, zenei alap vagy pedig az érzelmi töltés?
Erre azért vagyok kíváncsi, mert a párommal teljesen máshogy hallgatunk zenét, nektek mi a legfőbb szempont amikor megtetszik egy dal?
Ez most furcsán hangozhat, de én olyan zenéket hallgatok legtöbbször, aminek nincs szövege, illetve ha mégis van, nem arra figyelek. Az ugyanis elvonja a figyelmet a lényegéről, ami számomra maga a zene.
Ha egy előadó szöveg nélkül is át tud adni érzéseket, annál jobban tudom értékelni a dolgot. Annak meg szerintem nincs értelme, hogy fél perc alapján ítél valaki, hiszen akkor pont a dramaturgia veszti értelmét, amiről a zenének szólnia kellene.
Minden fontos.
Hangulatom válogatja hogy éppen mit hallgatok.
Hallgatók hangszeres zenéket, sokszor háttérnek de mivel ezekben többnyire vannak fogós dallamok így megmarad valami belőle.
Vannak olyan zenéket amikben van szöveg is, de egyszerű szöveg és ritmika, hangszeres játék. Ezek is tökéletes háttérzenének, mert megragadnak úgy is ha kevésbé figyelek rájuk.
Na és van számomra a 3. kategória a komplexebb zenei irány, ahol meg kell küzdeni a zene szeretettért. Jóra kell hallgatni sokszor, oda kell rá erőteljesen figyelni, a szövegnek is fontos szerepe lehet de itt is bőven van instrumental szám. Ha van ráérő időm én ezeket preferálom, mert örök élményt nyújt és véletlenszerű időpontokban elevenedik fel bennem, beleég az elmémbe és mindig tudok hozzá egy életeseményt vagy egy hangulatot társítani. Ez utóbbi kategória nálam a ZENE, ahol minden is fontos. Nyilván nekem ez a fő hobbim, ha szabadidőm van én csak zenét hallgatok általában, kikapcsolódás, önkifejezési mód, levezetés egy nehéz nap végén, maga az élet több percbe vagy órába zárba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!