Kaptam egy régi akusztikus gitárt. Fel kellene húrozni és hangolni. Mennyibe kerülhet ez? Debrecenben hol lehetne megcsinálni?
Nem értek hozzá. Most akarok majd gitározni tanulni, ha már van.
Fém húros.
Nem drága. A legegyszerűbb, ha bemész a legközelebbi hangszerboltba, viszed magaddal a gitárt, és mondod nekik, hogy kéne rá húr, és hogy lennének-e olyan kedvesek, hogy fel is húrozzák neked. A húrok megvannak kb. tízezer értékes magyar forintból, a húrozást meg valószínűleg megcsinálják neked ingyen, de ha nem, akkor te is meg tudod csinálni, rengeteg videó van hozzá.
Mondjuk ha a hangolókulcsok sincsenek meg, akkor az durván megdobhatja az árat.
Pedig szerintem jobban jársz, ha utánanézel a húrozásnak, és te csinálod. Pl. itt egy videó:
https://www.youtube.com/watch?v=MkBgQrfZwU4
Mondjuk szerintem nem ajánlott 3-4 menetnél többet tekerni fel, főleg a vastag húrokból, és kereszteződés se legyen rajta nagyon sok. Én szép meneteket szoktam csinálni egymás mellé (ha sikerül), egy-két keresztezéssel csak, így kevesebb ideig hangolódik el folyton az újrahúrozás után. A vékony húrokból már azért sok menetet csinálok, de nem összevissza van föltekerve, hanem egymás mellett fekszenek rendezetten. Nagyon vigyázz, le ne ugorjon, amit már föltekertél, akkor egy spirális drótod lesz, ami utána eléggé kezelhetetlen.
(Gyorsabb mód a húrozásra előre kimérni a hosszt, feltekerni a kulcsra és csak utána dugni be a lyukacskába a hanglyuk mellett, de azt majd ha profi leszel, elsőre jobb a tekergetés.)
A hangoláshoz meg vegyél egy egyszerű hangológépet, párezer forint, nem drága. Hozzáértés nélkül is tudod használni, pengeted a húrt, a gép meg mutatja, hogy túl magas vagy túl alacsony.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!