Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Zenészek! Rappelés / éneklés?

Zenészek! Rappelés / éneklés?

Figyelt kérdés
18 vagyok kb 2 éve foglalkozom zenei alapok készítésével. Szabadidőmben folyamatosan rap alapokat gyártok. És dalszövegeket is szoktam írni. Bele szeretnék kezdeni a zenei karrierbe, viszont azt érzem nincs hozzá hangom. (Még a rappeléshez sem) Az énekhangom elengedtem, de a rap hangommal próbáltam már többször zenét hallgatni de egyszerűen magamnak is kellemetlen hallgatni mert annyira nem passzol a hangom semmilyen zenei alaphoz. Ilyenkor lehet valamit tenni, esetleg valamiféle hangelváltoztatási ötletetek nincs véletlenül? (FL Studio 20-at használok!)

2021. júl. 9. 18:38
 1/9 anonim ***** válasza:

Hogy érted hogy nincs hangod?

A flowd nem jó vagy maga a hangod?

Amúgy velem is ugyanez van, én ezért kezdtem el inkább gitározni :DDDD

2021. júl. 9. 19:07
 2/9 A kérdező kommentje:
Szerencsére a freestyleom is jó, gyorsan tudok rappelni stb, nem akadok meg meg ilyenek de maga a hangszínem számomra undorító. Ha egy más ember tolná rá ugyanazt amit én nem zavarna de a sajátom nagyon idegesít.
2021. júl. 9. 19:16
 3/9 anonim ***** válasza:
83%
Zenei karrert lehet más előadókkal is indítani. Én például pont alap készítőt keresek... Van egy bandám amiben mindíg letöltenek alapokat és arra készítik a rapet (sajnos általában pont az ellenkező sorrendben). Én vagyok a hangmérnök...
2021. júl. 9. 19:24
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Ilyenkor másokkal kell énekeltetni. Én pont egy énekest ismerek, aki alapra énekel, aztán azt viszik színpadra úgy, hogy lejátsszák az alapot és élőben énekel rá.
2021. júl. 9. 19:26
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos magára a kérdésre nem tudom a választ, egyébként kétlem, hogy van bármi amitől drasztikusan jobb lenne a hangod, viszont:

Nem lehet, hogy csak te gondolod gáznak a saját hangodat?

Mert a legtöbb ember gáznak hallja a saját hangját, hiszen ahogy a saját hangunkat halljuk belülről az teljesen más, mint ha kívülről hallanánk, emiatt furának hat.

Az én hangom telefonról pl nagyon "parasztos" és sokszor nem is lehet érteni hogy mit mondok, élőben meg teljesen másnak hallom, de az emberek úgy szokták meg, ezért nem tartják "furának".

(Mondjuk az a fura hogy nemrég vettem teljesen más okok miatt egy egész jó mikrofont, és azon sokkal "valódibbnak" meg jobbnak hallom a hangomat, szóval ha egy nagyon rossz minőségű mikrofonod van vagy valami, akkor az is torzíthat.)

Lehet te is csak azért hallod annak, mert ritkán hallod a saját hangod

Mutattad már meg bárkinek is a zenéidet? Egy külső vélemény sokkal "reálisabb" képet ad, mint a sajátod.

Egyébként valamilyen szinten biztos lehet változtatni a hangodon, lásd Tyler, The Creator Igor című albuma, úgy tudom ő is pont azért változtatott a hangján mert rohadt mély hangja van és nem illett azokhoz a beatekhez amikez az albumához csinált

2021. júl. 9. 19:58
 6/9 anonim ***** válasza:
27%
Reppelni szinte mindenki tud, és annál teljesen mindegy, milyen hangod van.
2021. júl. 9. 20:41
 7/9 anonim ***** válasza:
95%
Igen. Viszont a jó ritmusérzék és énektudás elengedhetetlen. Akármennyire is mondják, hogy rappelni mindenki tud, ez nem igaz. Egy rap igenis lehet hamis!
2021. júl. 9. 21:42
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a tanácsokat, ma ráveszem magam és megmutatom egy viszonylag idegenebb ismerősnek a rap hangom, hátha tetszik neki!
2021. júl. 10. 09:01
 9/9 anonim ***** válasza:
Jöhet nekem is, talán tudok plusz infóval, esetleg pár tanáccsal szolgálni.
2021. júl. 10. 12:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!