Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Vélemények a zenémről?

Vélemények a zenémről?

Figyelt kérdés

Szóval véleményeket szeretnék. Az utóbbi 1 évben nagyon sok zenét készítettem, jelenleg a 67. dalomnál tartok, nagy részük befejezetlen, mert vagy megutáltam őket, vagy mert csak szimplán nem érdekelnek többé.

Szóval a lényeg, nem tudom, hogy jó irányba megyek-e, nem tudom, hogy az emberek kedvelik-e a pop/rock dalaimat. Az utóbbi fél évben meg énekelni is megpróbáltam, kisebb-nagyobb sikerekkel. A videóban az is hallható, hogy hogyan kornyikálok.

Itt hallhattok pár darabot a zenéim közül:

https://www.youtube.com/watch?v=6nPBZe8nHq4

A véleményeket szeretettel várom!

2021. máj. 30. 00:00
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Nekem tetszett! Hajrá!
2021. máj. 30. 00:15
 2/7 KmsRys ***** válasza:
100%

Nem az én stílusom alapból, viszont azt kell, hogy mondjam, tetszik! A dallamok/akkordmenetek egész jók, legalábbis ha a sajátjaimhoz hasonlítom.

A énekhangod kifejezetten tetszik!

A keverésen/effekteken talán egy picit javítani kellene, mert torznak hallom egy kicsit.

2021. máj. 30. 00:22
 3/7 anonim ***** válasza:
86%
Okés
2021. máj. 30. 17:30
 4/7 anonim ***** válasza:
86%
Jó! Esetleg José-val vedd fel a kapcsolatot, lehet, hogy érdekelné pár alap. 🙂
2021. máj. 30. 19:57
 5/7 anonim ***** válasza:
Nagyon rookie, de abba ne hagyd! Mind így toltuk, meg még ígyebbül, aztán kiforr az. Persze nem árt, ha a youtube már megtanulja, hogy minden nap legalább vagy öt-hat music producing videót be kell adnia neked... Hangszerelés nagyjából nincs, és harmóniákkal is jó lenne fejlődni. A "kornyikálást" meg nyilván nem hallhattuk koppanásig autotuneolva.
2021. máj. 31. 19:00
 6/7 A kérdező kommentje:

Mindenkinek köszönöm, aki pozitívan jelzett vissza ^_^

#5 - nincs koppintásig auto-tune-olva, és nem is szeretem, mivel nagyon pontatlan

Egyébként akit érdekel, egy kicsit többet is osztottam meg: [link]

2021. jún. 3. 16:08
 7/7 anonim ***** válasza:

Nem koppintásig, hanem koppanásig. Tudod, amikor végállásba tekered az amount vagy hasonló nevű knobot. Mármint az autotune pontatlan? Ehhez így most gratulálok. Így kedvenc fejesemen újrahallgatva már megvan, hogy alátoltad a saját hangodból készített wavetable "á" hangzót kicsit túl hangosan, ez téveszthetett meg korábban. Nem érzek hibát az énekben, szerintem told ki a hangodat a p!csába, ne foglalkozz senkivel! Jó, nyilván egy próbahelyet jó lenne napi használatba venni, meg utána lehet megérne óránként 3-4 Mátyást egy proper stúdiós felvétel, főleg ha "turnékészre" gyakoroltad mindet, és mehet fel bulkban tíz/óra.

Az egyébként szép, hogy külön megköszönöd a pozitív kritikákat, majd vélhetően az egyetlen "negatívat" nem, ezzel csak egy baj van: a kis barátaid nyilván csapják a kudókat, csak ezzel te igazán nem mész semmire. Az, hogy minden egyes track ugyanazokat a preseteket szólaltatja meg ugyanúgy, finoman szólva nem jó ómen. Inkább valami betegségnek tűnik: valamit sürgősen el kellene kezdeni megtanulni ebből a mérhetetlen videómennyiségből végre. A "nagyok", akikre sokan mondják, hogy ugyanolyan minden trackjük, a valóságban marhára nem ugyanolyan megszólalást implementálják a projektjeikben. Igazából vannak sokéves preferenciáik és aktuális preferenciáik két megújulás közt, amihez ragaszkodnak akkor is, ha full nulláról kezdenek valamibe, és akkor is, ha a megfelelő "szinte félkész dal" template a kiindulás. Nincs egyenlőségjel eközött és aközött, hogy ugyanaz a pár hangszer szól minden trackben pont ugyanúgy, és még a dallamok-harmóniák is mintha szabványosítva lennének. Ha stílusként tekintesz erre, akkor azért nézd meg a legkorlátozottabb zenei stílusokat, hogy vajon mit nem engednek meg, hogy eltérően csinálj, ha nem akarsz kimoccanni a strict genre keretekből!

"Kicsit" mintha alábecsülnéd a feladatot, pedig lehetsz akármilyen ügyes és tehetséges, soha nem pótolja azt, amikor igazán "bele is ártod magad" a területbe. Értek ezalatt szakterületet is, de a szerteágazó műélvező életmód is legalább ennyire fontos.

Kivéve persze, ha troll vagy, mert akkor értem az egészet, bár egy félmosolyt még nem ad ki...

2021. jún. 5. 03:24

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!