K popperek! Már egy jó ideje hallgatok k pop zenét, de nem tudom hogy kéne kiejteni a neveket?! Amikre kiváncsi lennék például az itzy tagok, twice mammamo és Blackpink tagok nevei lennék!
Nem tudom, van-e még itt valaki de a BLACKPINK tagok nevét (szerintem) kicsit rosszul írták!
Jennie - ‘Dzseni’ vagy kicsit koreaisabban ‘Cseni’
Lisa - ‘Lisza’ vagy kicsit koreaisabban ‘Liszá’
Jisoo -‘Dzsiszu’
Rosé - ‘Roszé’ kicsit koreaisabban ‘Rocse’ vagy ‘Rosze’
Blackpink:
Jisoo - Dzsiszú
Jennie - Dzseni
Rosé - Rozé (vagy Róz ahogy a kérdezőnek jobb)
Lisa - Lisza vagy Liza
Itzy:
Yeji - Jedzsi
Lia - Lia
Ryujin - Riudzsin (szerintem)
Chaeryeong (nem tudom, hogy hogy kell, de tényleg)
Yuna - Juna
Twice:
Nayeon - Néjon
Jeongyeon én így szoktam kiejteni
Momo - Momó
Sana - Szana
Jihyo - Dzsihio
Mina én így szoktam kiejteni
Dahyun - Dahiun
Chaeyeong - Cséjong
Tzuyu - Cuju
koreai szakos vagyok, megpróbálom leírni a lehető legérthetőbben, viszont csak akkor fogod tudni rendesen kimondani, ha megtanulod a hangult és utána úgy olvasod, mivel az átírás is rengeteget változtat sok esetben.
ITZY - iccsi, a cs első felét picit harapd el, a második felét mondd rendesen. nehéz leírni, talán a leghasonlóbban így tudnám "idcsi" (d betűt harapd el):
- yeji - jédzsi, a dzs picit cs-re hajaz, de nem teljesen cs, inkább a 2 között
- lia - liá
- ryujin - rjudzsin, szintén a dzs és a cs között próbáld ejteni (és nem, nem riu, hanem rju). az r betűt van aki kicsit l betűsen mondja, de ez azért van mert hangulben az r és az l ugyanaz a betű.
- chaeryeong - cserjong, itt a cs-t sajnos nem tudom leírni hogy ejtsd, a lényeg hogy nem egy teli cs, hanem kicsit c és cs között. de ezt a kiejtést tényleg kb lehetetlen leírni, ajánlom pl a papagoba bemásolni a nevét, aztán meghallgatni (ezt egyébként minden névnél ajánlom)
- yuna - juná/júná
TWICE:
- nayeon - nájon, az ő esetében az 'o' valójában az a és az o betű közötti ejtés (chaeryeongnál szintén)
- jeongyeon - dzsongjon, o betűs "szabály" nála is jelen van, mindkettő o betűnél
- momo - magáért beszél, semmi extra
- sana - száná
- jihyo - dzsihjo/dzsihjó, nála "rendes" o-val kell ejteni
- mina - miná
- dahyun - dáhjon + o betűs, valamint láttam volt aki írta, hogy sokszor t betűsen mondja néhány tag a nevét, ez azért van mert a d és a t ugyanaz a betű a hangulben, nagyon pici a hangzási eltérés (ugyanúgy mint a r/l-nél)
- chaeyeong - csejong + az o betűs dolog
- tzuyu - vele én is sokszor bajban vagyok, mivel taiwan-i név ha jól tudom. koreaiul írva a neve 쯔위; a ㅉ konkrétan egy dupla dzs, kicsit nyomjátok meg, mintha hosszan ejtenétek. - dzsüvi
BLACKPINK:
- jennie - magáért beszél, ha "koreaisabban" akarod ejteni, akkor é betűvel mondjátok: dzséni
- lisa - magáért beszél
- rosé - szintén csak magáért beszél, ha picit koreaisabban akarod: ródzsé
- jisoo - dzsizu
MAMAMOO - mámámu:
- solar - szollá
- moonbyul - munbjol, o betűs "szabály"
- wheein - vi-in
- hwasa - (h)vászá
Blackpink - Blekkpink
Lisa - Lisza vagy Liza
Rosé - én Róz-nak ejtem, mert hogyha Rozé-nak ejtem ki akkor engem a borra emlékeztet😂
Jennie - Dzseni
Jisoo - Dzsiszú
Twice - Tvájsz
Tzuyu - Cuju
Chaeyeong - Csejong
Dahyun - Dahiun
Mina - Mina (a végén én az „a” és „á” közötti hangot ejtem ki, ez a hang olyan, mint a németben az „ä”)
Jihyo - Dzsihio
Sana - amit a betűvel írtam le, olyan, mint a Minánál az a betű a végén
Momo - Momó
Jeongyeon - Dzsongyeon
Nayeon - Nájon
Itzy - Ici
Yuna - Juna
Chaeryeong - Cserjong
Ryujin - Riudzsin
Lia - Lia
Yeji - Jedzsi
Mamamoo - Mamamoo
Hwasa - Hvas(z)a, Hvászá
Wheein - Víin
Moonbyul - Múnbjul
Solar - Szolár
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!