Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Megtudnék még tanulni nagyon...

Megtudnék még tanulni nagyon szépen hegedülni?

Figyelt kérdés

Sziasztok! 20 éves lány vagyok és nagyon szeretnék megtanulni hegedülni. Nem késő nekem? Mennyi idő alatt tanulnék meg profi szinten hegedülni?

Minden álmom ez és a zongorázás. Zongorához se lenne késő nekem?

Kicsiként is nagyon szerettem volna ezt a kettőt megtanulni, de sose volt rá lehetőségem mert csak hitegettek hogy majd nemsokára tanulok, aztán semmi xd csak hazudtak. Viszont én most tehetném meg azt hogy tanulnék. Szerintetek lehetséges?

2021. jún. 17. 10:47
 1/10 Mojjo ***** válasza:
100%

Igen, abszolút meg tudsz tanulni még mindkét hangszeren játszani.

Mennyi idő? Sok-sok év, és napi szintű x óra gyakorlás. Tehát rengeteg időt és energiát kell beletenni, de ha élvezed a tanulást, gyakorlást, akkor ez nem lehet probléma :)

2021. jún. 17. 11:07
 2/10 Mojjo ***** válasza:

Tessék:

[link]

2021. jún. 17. 11:08
 3/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm! :)
2021. jún. 17. 11:08
 4/10 Mojjo ***** válasza:
100%

A hegedű az elején nagyon küzdelmes, és nagyon szörnyűséges hangokat fog kiadni - hónapokig. Erre készülj fel lelkiekben és ne add fel.

Ami fontos, hogy találj egy jó tanárt. Illetve, ha csak lehet, a tanárral együtt szerezd be a saját hegedűdet is, ne rendelj/vegyél egy random hangszert. Rengeteg hegedű, amit neten, vagy akár általános, nem specializálódott hangszerboltokban kapni, igencsak rossz. És nem a hangjuk miatt, hanem azért, mert borzasztó a játszhatóságuk - pont kezdőknek, tanuláshoz a lehető legrosszabb. Szóval hangszert csak hozzáértő segítséggel válassz.

2021. jún. 17. 11:13
 5/10 Kvadrusz válasza:
100%
Megtanulni csak akkor nem tudsz, ha nincsennek karjaid vagy ha halott vagy.
2021. júl. 22. 02:48
 6/10 anonim ***** válasza:
Szia, én a zongorát javaslom inkább, szomszédbarátabb, és szintén varázslatos hangszer.
2021. júl. 31. 19:52
 7/10 A kérdező kommentje:
Szia, koszi de nem erdekel engem a szomszed xd
2021. aug. 1. 13:08
 8/10 anonim ***** válasza:
Profin nehéz lesz megtanulni, de egy szép szinten megtanulhatsz hegedülni. Fizikailag sokkal nehezebb, mint a zongora, ezért javasoltam inkább, mondom ezt úgy hogy én is hegedültem egy darabig. Nem is csak az hogy eltaláld a hangokat, hanem kevesebb ideig tudsz rajta játszani, anélkül hogy elfáradnál, nem árt jógázni mellette. De ha ez a szíved vágya akkor hajrá. :) Én azért hagytam abba, mert túl drága lett volna tanárhoz járni, és más prioritások is voltak az életemben, így sok lett volna, bármennyire is szerettem.
2021. aug. 1. 21:22
 9/10 anonim válasza:

Én hivatásos zenész vagyok (brácsás), sok évig rengeteget gyakoroltam. Ha van kitartásod, akkor érdemes elkezdeni. Éretten sokkal jobban halad az ember, mint gyerekként. Egy tanár mindenképp szükséges, mivel elég komplex a dolog. Könnyű rossz mozdulatokat rögzíteni, amiket utána keserves kijavítani.

Hová valósi vagy?

2021. aug. 26. 20:40
 10/10 anonim ***** válasza:

A profi szinthez sok idő kell, otthoni " már nem kornyikál a hegedű, nincsenek farcs hangok " szinthez viszont meg lehet két-három év alatt.

A hegedűhöz viszont nagyon jó hallásod kell legyen, különben nem fogod észrevenni ha rossz helyen fogod a hangokat. Ez nagyon fontos.

2021. okt. 5. 09:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!