Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Szeretnék szakszafonozni...

Szeretnék szakszafonozni tanulni, és tudok klarinétozni. Szerintetek tanár nélkül, csak egyedüli tanulással megtudnék tanulni?

Figyelt kérdés
Már kiskorom óta nagyon tetszik a szakszafon hangja. MInden vágyam, hogy zenész lehessek és lakodalmakba zenéljek szakszafonosként. Csak az a bökkenő, hogy csaj vagyok(17).
2012. júl. 15. 17:20
 1/2 anonim ***** válasza:
Klarinét után a szaxofon állítólag nem egy nagy truváj, szerintem simán meg fogod tudni tanulni.
2012. júl. 17. 17:46
 2/2 anonim ***** válasza:

Én is először tanultam meg klarinétozni aztán kezdtem el a szaxofont, bár én tanárral. Szerintem klarinét után már könnyű megtanulni, mivel a klarinét fogásai bonyolultabbak (pl.: szaxofonnál a két regisztert oktávváltóval tudod váltani így igazából a hangokat ugyanúgy kell lefogni)

Alapjában ugyanolyan a fúvókája csak kicsit nagyobb, de ezt meg lehet szokni. És hát főleg a könnyedebb műfajokhoz nélkülözhetetlen szájtartást kell megtanulni, ami a klarinétosoknál viszonylag nehezebb, ugyanis a klarinéttal szemben itt lazán kell tartani az alsó ajkat.

Szóval szerintem nem vészes csak kicsit bele kell rázódni hogy a hangok más fogást jelentenek kicsit más a fúvóka nomeg a hangolás.

2012. okt. 4. 01:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!