Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Milyen fajta gitárt ajánlotok?

Milyen fajta gitárt ajánlotok?

Figyelt kérdés
Aki gitározik vagy ismer valakit aki játszik, milyen gitárral kezdtetek, milyen gitárt ajánlotok? Akusztikus gitárt szeretnék venni de nem tudom, hogy milyen fajta lenne a megfelelő. Tanácsot szeretnék kérni, hogy honnan és milyen gitárra érdemes benevezni, szeretném ha sokáig lehetne használni és szép hangja lenne.

2021. jún. 12. 14:34
 1/9 Mojjo ***** válasza:
82%
Két fő kérdés: mennyit szánnál rá és milyen zenét játszanál?
2021. jún. 12. 15:09
 2/9 A kérdező kommentje:
Azt olvastam, hogy olyan 75-80 ezertől érdemes szóval valahogy 80-110 között. Alapból azért szeretnék agy akusztikus gitárt mert azt is írták, hogy rock, pop zenéket lehet vele játszani.
2021. jún. 12. 15:53
 3/9 Mojjo ***** válasza:
88%

Persze, lehet popot és rockot játszani rajta, lehet bármilyen gitáron. De a jó kis torzított rockos gitárhangokat nem az akusztikus fogja kiadni magából. Ezek alapján nem vagyok benne biztos, hogy az kellene neked.

Mindenesetre 80-110 között elég jó akusztikus gitárok vannak, ha mégis azt vennél. Epiphone J-45, Yamaha FG-800, Cort Earth 100, Fender CD-140S (nem az SCE!), kicsit többért Epiphone Hummingbird Studio (pofátlanul jó gitár).

2021. jún. 12. 17:50
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha valóban western gitár kell, akkor Mojjo elmondott mindent, amit lehetett. Ha elektromos, akkor szarban vagy, mert rá kellene locsolni még a pénzre, hogy normális hangszert és erősítést is tudj vásárolni.
2021. jún. 13. 06:37
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem lehet jobban járnál egy elektromos gitárral.

Ha rock-t is akarsz játszani mindenképpen, clean-n meg tudsz azért popzenét is játszani. Igaz nem annyira fényes a hangja mint az akusztikusnak de simán el lehet játszadozni, ameddig ez fordítva nem igaz.

[link]

[link]

Ezzel már el lehet indulni szerintem.

Hozzáteszem jobb hogy ha elmész egy hangszerboltba és kipróbálsz pár gitárt, mert nem mindegy melyiket veszed.

2021. jún. 14. 13:21
 6/9 anonim ***** válasza:
Felesleges hangszerboltba mennie, azt se tudja melyik az eleje. Majd rásóznak valamit, amit ki tud fizetni. Aztán majd pár hét múlva, ha oszlik a köd, leshet mint hal a szatyorba.
2021. jún. 15. 05:00
 7/9 anonim ***** válasza:
Attól függ. Mert ha most arra mész, hogy ne legyen elsőre annyira nehéz a gitárjáték, akkor szerintem egy 40.000 forintos klasszikus gitár (ez a legolcsóbb ár amiért jó gitárt lehet venni, de ha egy sima klasszikus gitárt szeretnél akkor 50.000 többet nem kell rá költened), és még meg is teszi. De ha te nagyon a pop rock és az akusztikus mellet vagy, akkor neked egy elektroakusztikus gitár éri meg jobban (azért egy elektromos gitár erősítője is elég, de nem szükséges). Azért ha lehet figyelj a gitárra. És egy elektroakusztikus gitár ára ami a legolcsóbb de nem átceszés, az 55.000-60.000 (ez a minimum, 60.000 még sajna nem a maximum).
2021. júl. 10. 21:49
 8/9 Mojjo ***** válasza:

@7: Miért elektroakusztikus? Szerintem az a legrosszabb választás, mert annak az elektronikája csak árnövelő tényező, da ha abból akar torzított hangzást kicsiholni, na akkor az igazán okádék lesz.

A második legrosszabb választás meg pont a klasszikus :D

2021. júl. 10. 21:58
 9/9 anonim ***** válasza:
Bocs hogy most válaszolok (7-es vok), csak eddig nem voltam net közelbe xd. Szerintem azért elektroakusztikus, mert ha mondjuk előre tervezik a kérdező koncertekre, akkor egy elektroakisztikus jobban megéri. Klasszikust egyébként csak akkor ajánlanék a kérdezőnek, ha egy picivel könnyebb gitározási élményt akarna magának. Bár amilyen stílusokat írt a kérdező, ahhoz nem illik a klasszikus gitár.
2021. júl. 19. 09:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!