Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Új húrok gyorsan elhangolódnak ?

Új húrok gyorsan elhangolódnak ?

Figyelt kérdés

Most vettem új gitár húrokat

(Akusztikus , nylon ) és kb 5/perc alatt elhangolódik . Ez normális ?

2021. jún. 11. 15:48
 1/8 A kérdező kommentje:

Ja és eddig ilyen nem volt

Húr márka :hannabach

2021. jún. 11. 15:49
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Nejlon húrnál ez normális, sokat kell használni és utána jó lesz.
2021. jún. 11. 16:02
 3/8 A kérdező kommentje:
KÖszi
2021. jún. 11. 16:13
 4/8 Mojjo ***** válasza:
93%
Még jó darabig ilyen lesz. Nem, hogy öt perc, de 30 másodperc alatt hangolódik el, amíg be nincs járatva. A Hannabach az egyik legjobb húrmárka, ami létezik nylonban.
2021. jún. 11. 17:09
 5/8 anonim ***** válasza:

Igen, ez természetes, de minél többet játszol rajta és hangolod, annál gyorsabban beállnak a húrok.

Mojjo, azért a legjobb márkával egy kicsit vitatkoznék. De ízlések és pofonok. ;)

Közel 20 év alatt az összes normálisabb Mo-n forgalomban lévő húrt próbáltam, és csak a Hannabach-hal jártam úgy, hogy 10-ből 3x gyári hibás volt legalább egy húr, és ahhoz képest meg rettenetesen drága. (egy időben kötelezően azt kellett használnom)

2021. jún. 12. 06:58
 6/8 Mojjo ***** válasza:

@5: Nálam 15 év, de az igaz, hogy bőven nem csak Hannabach, sőt. Csupán párszor próbáltam, de akkor nem volt probléma velük és tetszett. Szimplán csak van, amit jobban szeretek és már jó pár éve nem kísérletezgetek :) (D'Addario Pro Arte EJ46 a szokásos választás.)

Milyen gondjaid voltak velük, és pontosan melyik típus(ok)al?

2021. jún. 12. 08:07
 7/8 anonim ***** válasza:
Főleg a carbon (goldin) D húr (néha az A is) volt gyárilag hamis, nem igazán lehetett tisztára hangolni, és nem tartotta a hangolást hosszabb idő után sem. És eddig csak Hannabach-al jártam/jártunk úgy, hogy már a felhangolás közben elszakadt. És jobb esetben maradt elég hossz újra használni a húrt, rosszabb esetben kuka volt.
2021. júl. 3. 20:15
 8/8 Mojjo ***** válasza:
@7: Köszönöm! Nyilván te hivatásos vagy, úgyhogy eleve más kapcsolatban vagy a húrokkal, mint én, sima hobbistaként :) Mindenesetre Hannabachtól karbonost nem próbáltam, csak nylont. (Még egy évtizede körül tettem pár próbát a karbonnal, de nagyon gyorsan visszatértem a nylonra, nagyon idegen volt tőlem a karbon.)
2021. júl. 3. 22:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!