Valószínűleg azért, mert a g húr jobban elhangolódik, mint a többi. Illetve eleve tényleg pontosra behangolni is nehezebb dió.
2020. okt. 14. 22:08
2/9 anonim válasza:
Legvastagabb nem sodort húr, lehet azért.
2020. okt. 14. 22:13
3/9 anonim válasza:
A G húr naga a mumus. Nem azért, mert elhangolódik, hanem mert behangolhatatlan.
2020. okt. 14. 22:43
4/9 Waff válasza:
Jelenleg 5 gitárom van, soha, egyiken sem volt problémásabb a G-húr mint a többi.
2020. okt. 15. 08:52
5/9 anonim válasza:
De jó neked, Waff. :D
2020. okt. 15. 11:50
6/9 anonim válasza:
Hangolóval nem nehezebb, inkább hallásra talán. Ráadásul itt az átmenet a sodort és sima húr között
2020. okt. 15. 11:57
7/9 Waff válasza:
Túrórudi: hát fene tudja, sokszor hallottam ezt a G-húros problémát, én se a mostani se régebbi gitárjaimon nem tapasztaltam különösebben...sőt egyáltalán nem tapasztaltam ezt. De azért nem vagyok egy hű de tapasztalt gitáros, lehet eddig csak szerencsém volt...
2020. okt. 15. 12:15
8/9 anonim válasza:
Inkább a H-t kell füllel utánállítgatni, legalábbis ha nincs húronként oktávcsavar.
2020. okt. 15. 12:42
9/9 anonim válasza:
A vastag húr merevsége okozza a problémát, pont emiatt van szükség az oktávállítási lehetőségre, csak az a gitár másik végén kompenzál.
A gondot az okozza, hogy a húrok nem teljes hosszukban rezegnek a két alátámasztás között, a végek nem vesznek részt a rezgésben. Vékony húrnál minimális ez a rész, egy G-húrnál már milliméterekben mérhető. A hídnál ezt kompenzálod azzal, hogy hátrább húzod a babát, de elől nincs erre lehetőség. Ha egy ilyen húrt üresen pengetve tisztára hangolsz, az első néhány bundon lefogva hamis lesz, gyakran hallhatóan, de egész biztosan mérhetően. H meg úgy hangolod, hogy mondjuk egy D-dúr akkord tiszra legyen, akkor az üres G lesz hamis.
Ennek javítására találták ki egyébként a komponzált felső nyerget. Nem beszélve arról a görbe bundozásról. :D
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!