Tool Prison Sex száma a gyermekek molesztálásról, családon belüli erőszakról szól, igaz?
Figyelt kérdés
2021. jún. 2. 14:00
1/3 anonim válasza:
Maynard egy koncerten azt mondta, hogy a dal arról szól, amikor észreveszed magadon a "cycle of abuse"-t (nem tudom hogyan mondjuk magyarul), tehát amikor azért akarsz bántani valaki nálad gyengébbet, mert így próbálod meg feldolgozni, hogy téged bántottak, mikor te voltál kiszolgáltatott helyzetben. Ez applikálható a gyerekkori molesztálásra, hiszen az ilyen jellegű szexuális zaklatók/erőszaktevők egy számottevő része maga is bántalmazva volt kiskorában (és a klip nyilván ezt a fajta értelmezést ragadja meg), de igaziból, mint a legtöbb Tool dalnál, eléggé nyitva van hagyva, hogy milyen konkrét dolgot látsz bele ebbe a szöveg által átadott laza keretrendszerbe. Szólhat a dal akár egy alulfizetett bolti dolgozóról, aki az élethelyzetével való elégedetlenségét úgy vezeti le, hogy a vásárlókkal bunkózik indokolatlanul, a lényeg ugyanaz.
2/3 A kérdező kommentje:
"Szólhat a dal akár egy alulfizetett bolti dolgozóról, aki az élethelyzetével való elégedetlenségét úgy vezeti le, hogy a vásárlókkal bunkózik indokolatlanul, a lényeg ugyanaz."
Akár. De a dal címe is a szexuális zaklatást adja vissza nekem.
2021. jún. 2. 19:46
3/3 anonim válasza:
Szerintem a szöveg arra enged következtetni, amit az első írt. A Full Circle kifejezés eléggé adja magát, hogy egy kör bezárul. Az erőszakoltból erőszakos lesz. Erőszak erőszakot szül, akár így is értelmezhető szerintem. Nekem nagyon személyes jelentőségű az összes Tool dal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!