Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Rockerek és Metálosok! Ki a...

Rockerek és Metálosok! Ki a kedvenc magyar, illetve külföldi énekesetek és énekesnőtök?

Figyelt kérdés

2021. máj. 26. 17:48
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
15%

Metallica

Tankcsabda

22l

2021. máj. 26. 17:51
 2/20 anonim ***** válasza:
100%
Isten hata mogott, Violet Orlandi
2021. máj. 26. 17:56
 3/20 anonim ***** válasza:
79%
Első szépen nyit. TankcsaBda. Itt tartunk jelenleg. 2021. Magyarország.
2021. máj. 26. 18:10
 4/20 TR75 ***** válasza:
100%

Magyar.. hát az olyan nagyon nincs. Ha mindenképpen kell, akkor Köteles Leander.

Külföldiek közül Sharon den Adel és Bruce Dickinson.

(mondjuk sem metálos, sem rocker nem vagyok, csak hallgatok ezt-azt)

2021. máj. 26. 19:23
 5/20 anonim ***** válasza:
100%

Magyarból számomra csak 1 énekes van és az Csihar Attila.

Gondolom nem kell bemutatnom sem a Mayhem-t, sem a Sun O)))-t, nincs még 1 ilyen nagy hírnevű underground énekesünk.

Énekesnő, legyen Kiss Júlia a Haken "b" bandájában a To-Mera-ban énekelt.

Nagyon jó hangja van, kitűnő hangtartománnyal.

Külföldi itt énekesnő egyértelműbb, Tarja. Nem kell magyaráznom, ismerem Floor teljes életpályáját(ami nem a Nightwhish hanem az After Forever, ReVamp) és nem egy kategória annak ellenére hogy szeretem az ő hangját is. Szóval számomra Tarja. Hozzáteszem nem vagyok egy Nightwish van de a hangtartománya szédületes és kb. ezer énekes közül felismerhető a hangja.

Énekes már nehéz, rengeteg jó van.

Korai James LaBrie lenne az első, még az Awake-s időkből amikor nem károsodott a hangszála. Mostanában már valahogy a magas tartományt nem tudja kiénekelni és ezért a koncerteken nem tudja az élvezhető szintet hozni.(még ha kicsit mélyebben énekelné tűrhető lenne)

Aztán szintén a korai Geoff Tate, Tarja férfi megfelelője, 4 oktávos hangtartománnyal kezdte a pályafutását. 90-es évekig még volt is hangja majd utána valami csoda folytán neki is teljesen elment és a témáit már ő sem tudja kiénekelni sajna.(+ kirakták a Queensryche-ból is)Róla annyit hogy tényleg félelmetes hangja volt, érdemes csak végighallgatni az Operation:Mindcrime albumot.

Mostani mezőnyből(akik tartották a jó hangukat)Jim Matheos neki szintén 4 oktávos hangja van és hibátlan magas tartománya van a mai napig. Volt kb. 10 év kihagyása és utána megtanult még egyszer énekelni profi szinten, a hangja mit sem változott. Kitűnő a mai napig. Számomra ő az "etalon" most.

Mellettük persze Dio is kedvencek között van.

Külön kitérnék még a growl-ra is, Mikael Åkerfeldt-t meg kell említenem. A Brave Muder Day-ben nyújtott énekteljesítménye felülmúlhatatlan és zseniális.

2021. máj. 26. 19:48
 6/20 anonim ***** válasza:
100%

Jim Matheos...

Nem őt akartam, John Arch-t akartam írni.

Van közös projektjük és valahogy most ő ugrott be előbb.

2021. máj. 26. 19:51
 7/20 TR75 ***** válasza:
100%
Jaj, jaj, kifelejtettem Melody Cristeát.
2021. máj. 26. 19:57
 8/20 anonim ***** válasza:
100%

Magyar nincs.

Külföldiek: Joe Duplantier, Angela Gossow.

2021. máj. 26. 19:58
 9/20 anonim ***** válasza:
100%
Oravecz Kristóf (Paddy O'Reilly), Damon Albarn
2021. máj. 26. 20:23
 10/20 anonim ***** válasza:
94%
Magyar zenekarok közül az Isten Háta Mögött a kedvencem, annak Pálinkás Tomi az énekese. Külföldi - férfiak közül Maynard James Keenan (Tool, APC, Puscifer), nők közül Tatiana Shmaylyuk (Jinjer).
2021. máj. 26. 22:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!