Rockerek és Metálosok! Ki a kedvenc magyar, illetve külföldi énekesetek és énekesnőtök?
Magyar.. hát az olyan nagyon nincs. Ha mindenképpen kell, akkor Köteles Leander.
Külföldiek közül Sharon den Adel és Bruce Dickinson.
(mondjuk sem metálos, sem rocker nem vagyok, csak hallgatok ezt-azt)
Magyarból számomra csak 1 énekes van és az Csihar Attila.
Gondolom nem kell bemutatnom sem a Mayhem-t, sem a Sun O)))-t, nincs még 1 ilyen nagy hírnevű underground énekesünk.
Énekesnő, legyen Kiss Júlia a Haken "b" bandájában a To-Mera-ban énekelt.
Nagyon jó hangja van, kitűnő hangtartománnyal.
Külföldi itt énekesnő egyértelműbb, Tarja. Nem kell magyaráznom, ismerem Floor teljes életpályáját(ami nem a Nightwhish hanem az After Forever, ReVamp) és nem egy kategória annak ellenére hogy szeretem az ő hangját is. Szóval számomra Tarja. Hozzáteszem nem vagyok egy Nightwish van de a hangtartománya szédületes és kb. ezer énekes közül felismerhető a hangja.
Énekes már nehéz, rengeteg jó van.
Korai James LaBrie lenne az első, még az Awake-s időkből amikor nem károsodott a hangszála. Mostanában már valahogy a magas tartományt nem tudja kiénekelni és ezért a koncerteken nem tudja az élvezhető szintet hozni.(még ha kicsit mélyebben énekelné tűrhető lenne)
Aztán szintén a korai Geoff Tate, Tarja férfi megfelelője, 4 oktávos hangtartománnyal kezdte a pályafutását. 90-es évekig még volt is hangja majd utána valami csoda folytán neki is teljesen elment és a témáit már ő sem tudja kiénekelni sajna.(+ kirakták a Queensryche-ból is)Róla annyit hogy tényleg félelmetes hangja volt, érdemes csak végighallgatni az Operation:Mindcrime albumot.
Mostani mezőnyből(akik tartották a jó hangukat)Jim Matheos neki szintén 4 oktávos hangja van és hibátlan magas tartománya van a mai napig. Volt kb. 10 év kihagyása és utána megtanult még egyszer énekelni profi szinten, a hangja mit sem változott. Kitűnő a mai napig. Számomra ő az "etalon" most.
Mellettük persze Dio is kedvencek között van.
Külön kitérnék még a growl-ra is, Mikael Åkerfeldt-t meg kell említenem. A Brave Muder Day-ben nyújtott énekteljesítménye felülmúlhatatlan és zseniális.
Jim Matheos...
Nem őt akartam, John Arch-t akartam írni.
Van közös projektjük és valahogy most ő ugrott be előbb.
Magyar nincs.
Külföldiek: Joe Duplantier, Angela Gossow.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!