Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Milyen gitárt kellene vennem?

Milyen gitárt kellene vennem?

Figyelt kérdés

A klasszikus gitár mellett döntöttem,(később váltanék majd akusztikusra) mert eléggé kezdő vagyok e téren, és olvastam, hogy kezdőknek ez a legalkalmasabb, viszont ötletem sincs milyen nagyságú gitárt kellene vennem. Alacsony vagyok kb.155cm, magasabb már nem leszek és a kezeim is elég vékonyak, kicsik. Olvastam azt is, hogy a 3/4-es gitárt főként nálam kisebb növésű gyerekeknek ajánlják, de a 7/8-ost meg pont jó lenne (állítólag) magasságban. Emellett persze ott a felnőtt 4/4-es, de azt pedig nálam magasabb embereknek ajánlják.

Szerintetek melyik gitárt kellene választanom?

17/l

2021. máj. 19. 18:48
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Ha akusztikust akarsz akkor a klasszikust szerintem felejtsd el.

Nem lesz jó választás, mert a hangja nem fog tetszeni és egészen más hangszer hiába tűnik nagyon hasonlónak. Más zenei stílusra, nem elsősorban könnyűzenére készült.

Szóval én javaslok egy AD810-t kezdésnek, teljes méretű gitár teljesen jó.

Alacsonyabbak is használnak teljes méretű gitárokat, nem okoz problémát.(én sem vagyok sokkal magasabb, csak pár centivel de nem éreztem hátrányát a gitározás során)

2021. máj. 19. 18:51
 2/8 Mojjo ***** válasza:
100%

Tökéletesen egyetértek az előttem szólóval. Felejtsd el a klasszikus gitárt, semmi előnye azzal kezdeni, hátránya már annál inkább, ha amúgy fémhúroson szeretnél majd játszani.

Az említett Cort pedig tényleg tökéletes választás.

2021. máj. 19. 19:50
 3/8 anonim ***** válasza:
2021. máj. 20. 09:29
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Azt hiszem meggyőztetek az akusztikus gitárral kapcsolatban. Remélem majd nem bánom meg. Mindenkinek ment a zöld kéz .
2021. máj. 20. 12:23
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen egyet tudok érteni az előttem szólókkal. 4cm-el vagyok nálad magasabb, és tökéletes a normál méret. És ha csak nem Barbie baba vagy, akkor a fém húrral se lesz bajod. Nekem is pont ilyen Cortom van és ezzel is kezdtem
2021. máj. 20. 15:54
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Jól írják, nem fogod megbánni, sőt hálás leszel hogy megkérdezted. Egyébként az a Cort AD810 nagyon kényelmes és jó hangú gitár. Nagyon szerettem amíg nálam járt egy ilyen.
2021. máj. 20. 22:55
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Még annyi kérdésem lenne, hogy nem lesz e baj ez a gitárválasztás, ha tanár nélkül fogom elkezdeni? Vagy nem számítanak az ilyen dolgok?
2021. jún. 6. 13:46
 8/8 anonim ***** válasza:

Sokkal nehezebb, szóval ha van rá anyagi fedezet érdemes.

Ha nincs akkor kezdőgitártréning-t érdemes elvégezni + a justinguitar-t csinálni.

Hobbi szinten meg lehet tanulni, ez függ az adottságoktól és a kitartástól is. De nehéz egy idő után szintet lépni egyedül, hisz a hibák is rögzülnek, azokat meg mire javítod plusz idő, nincs visszajelzés stb.

2021. jún. 6. 14:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!