Elkezdtem egy éve ukulelézni.Már sok akkordot tudok,de egyszerűen nem tudok egy zenét lepengetni.Nem értem a negyedeket stb.Azt sem tudom hogy egy zenénen mire pengessek.Ritmusra, énekre,stb.Mikor kell fell vagy lepengetni.Valaki eltudná magyarázni?
El kell döntened magadban, hogy mit szeretnél előadni.
Meg kell keresni az akkordokat, hogy melyek alkalmasak az ének kíséréséhez, majd miután meg vannak az akkordok el kell képzelned gondolatban a dal ütemét. Amikor ez meg van, akkor a dal ütemére megtanulod az akkordokat az énekhez illeszkedő sorrendben megpengetni. Ha ez megy, elkezdesz énekelni az akkordokkal támogatva az éneket. Később bonyolíthatsz a zenei kíséreten, az ütemen azonban már ajánlott nem változtatni. Az élő zene varázsa abban van, hogy az adott alkalomhoz, hangulathoz jól választod-e meg az előadni szándékozott dalt ÉS hogy milyen szinten vagy képes átadni a hallgatóságnak az előadott dal hangulatát, mondanivalóját. A jó előadó mögé nem kellenek testnevelésszakos, vonagló lányok, mert a személyiségével és a felkészültségével képes magán és a produkcióján tartania a közönség figyelmét.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!