A Nirvana 'Milk It' című számának mi lehet a jelentése?
Amit belelátsz. Szerinted miről?
Szerintem Cobain életének akkori állásáról.
Az önpusztitó életmódjáról. "I am my own parasyte, I dont need a host to live"
Az emberekről általánosságban. "We feed off of each other"
"We can share our endorphins"
A "refrén" szerű résznél pedig egy kisebb szójáték van.
"Doll steak!
Test meat!"
Na mármost ennek így nem sok értelme van. Ha átrendezzük, értelmes fogalmakat kapunk:
test doll,
meat steak.
Szerintem ennek a résznek nincs különösebb jelentése
"Look on the bright side is suicide" azt hiszem ez egyértelmű.
"Lost eyesight I'm on your side" ezt nem tudtam megfejteni :D
"Angel left wing, right wing, broken wing" Angyal törött szárnyakkal... ez alatt lehet magát érti, a törött szárnyak pedig a kilátástalan helyzetére utalnak.
"Lack of iron and/or sleeping" ez az egészségügyi állapotára is utalhat, viszont mentális betegségek okozói is ugyanakkor, szóval ez alatt lehet a depressziós betegségekre utal.
"I own my own pet virus" A vírus ami elpusztítja, az övé.
"I get to pet and name her" Her... aki kedveli a konteókat itt behozhatja Courtneyt is a képbe.
"Her milk is my shit
My shit it is her milk" Nem tudja eldönteni mi a saját sz@rja (wtf?).
Ez a saját vírusával való kapcsolatát írja le. Látszólag megveti a vírust, de az ő tápláléka (tej) a saját sz@rja, tudja a vírus belőle tápálkozik.
"Protector of the kennel" A kutyaháznak védi meg a kutyákat, tehát valami ami megvéd valamit ami megvéd valamit.
"Ecto-plasma, ecto-skeletal" ektoplazma elvileg egy anyag ami a szellemektől származik, az "ecto-skeletal" meg lehet valami reális dolog(?)
"Obituary birthday" Metafora az öngyilkosságra szerintem.
"Your scent is still here in my place of recovery" Nem szabadul ezektől a dolgoktól, hiába próbálkozik.
Összességében azt tudom mondani, szerintem Cobain kilátástalan helyzetéről szól a dal. Vannak benne öngyilkosságra, fájdalomra és mentális betegségekre is utalások.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!