Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Milyen akkordot játsszak a...

Milyen akkordot játsszak a szólóra?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Az egyik régi kedvenc sorozatom főcím dalának a szólója az utóbbi napokban megihletett, ezért azonnal kézhez kaptam a gitárom és 00:35-45-ig lefüleltem a szólóját. Ez alapján azt kaptam, hogy a szóló: D,E,G,A,H,C hangokból áll.

Link: https://www.youtube.com/watch?v=3bYa__7Qnnk

----------------------------------------------------

Ebből arra a következtésre jutottam, hogy az alapskála C-dúr lehet és eltűnődtem, hogy milyen akkordok lehetnének erre a szólóra jók. Gondoltam, arra hogy mivel a legmélyebb hang a szólóban a D hang, ezért nem lehet-e, hogy dór skálából mondjuk a Dm7 vagy egyéb változatok, jól szólnak-e? De sajnos ezzel nem lettem sikeres, ezért kérem a ti segítségeteket.

--------------------------------------------------

A válaszok során főként a miért és hogyan elméleti kérdésekre keresem a válaszokat. Tehát, ha ezt valaki egzakt elmélettel eltudná magyarázni, annak örülnék a leginkább.

--------------------------------------------------

Először is az első kérdésem az lenne, hogy milyen akkordokat lehetne a szólóra játszani? Az első akkordnak az szóló kezdő hangjával kell megegyeznie (jelen esetben A hang, tehát az első akkordnak A hangról kell indulnia, vagy lehet fordított akkord, vagy akár teljesen más akkord is, amiben az A hang szerepel)? Hány hang után kell másik akkordot pengetni?

------------------------------------------

Ha esetleg valakit a későbbiekben sem zavarnának a hasonló "hülye" kérdések, az kérem keressen privátban is, mert biztos lesz még pár hasonló kérdésem!

------------------------------------------

Az értelmes és segítőkész válaszokat/tanácsokat előre is köszönöm szépen.

2021. ápr. 29. 21:45
 1/2 anonim ***** válasza:
C-Dúr
2021. ápr. 29. 21:46
 2/2 A kérdező kommentje:
Próbáld ki, egyáltalán nem szól jól... G akkordot kivéve.
2021. ápr. 30. 09:40

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!