A Bathory zenekar volt a black metal beindítója?
Inkább a Venom, de a Bathory-nak is nagy szerepe volt.
De hozzá kell tenni hogy a Venom is eleinte közelebb volt a Heavy Metal-hoz(gyakorlatilag ők NWOBH-t jászanak gyors sebességgel és egyszerű játékkal)de nagyon inspiráló volt a később black metal zenészek számára és a Bathory-ra is hatással voltak.
Bathory-nak meg a 2. és 3. albumra állt össze igazán a black metal, első albumuk inkább thrash album volt gyorsan és röviden játszva.
Talán inkább a Hellhammer,hamár 1 zenekartól akarjuk eredeztetni.
De sok zenekar együttes hatása a helytálló.
jókat írtatok.
én abból indultam ki, hogy a Bathory nem akart stílust keverni és ezért csinált egy eltérőt amivel új műfajt csinált tudatosan.
A Venomban sok a heavy és speed (ilyen darkosabb Motörhead)
a Hellhammer meg sok hardcore-t tartalmaz (ilyen darkosabb Discharge)
korábban egyenlőségjelet tettem a Bathory album és Slayer - Show No Mercy közé, majd később hallottam ki direktben hogy eltérő a Bathory fogalmazása a thrashtől
Szerintem a legelső "igazi" black metal album a Bathory 3. albuma volt
A Venom inkább az identitásban volt úttörő, mint zeneiségben
Még egy banda, ami bár kevésbé ismert, de hasonlóan nagy hatással volt a második hullám alakjaira a Parabellum
De amúgy az "igazi" black metal hangzást, amiből kirobbant a második hullám, a Thorns találta fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!