Melyik a kedvenc metál/rock zenekarotok?
Szeretnék megismerni néhány új, vagy legalábbis eddig általam annyira nem figyelemmel követett metál/rock zenekart, szóval nagyon örülnék, ha megírnátok, hogy Ti melyik zenekarokat szeretitek leginkább ebben a műfajban! 🤘🏼
Esetleg ha gondoljátok, a kedvenc dalotokat/albumotokat is leírhatjátok! 🖤
Innen az első válaszom szerintem helytálló, alműfajonként leírtam elég sokat:
https://www.gyakorikerdesek.hu/szorakozas__zene__10417228-tu..
Albumokról pedig annyit hogy a pályafutás közepéről érdemes indulni, mert ott nagyjából elérték a csúcspontjukat a bandák többsége.
Mivel rengeteg alműfaja van, és azokat is tovább lehet osztozni és 2 banda is nagyon különbözhet ezért nincs igazán kedvencem.
Mondjuk én a prog anyagokat szeretem a legjobban talán, arról meg itt egy szép lista:
De természetesen a neoklasszikus anyagokat sem vetem meg:
Ha még most kezdtél bele a műfajba javaslom a Thrash Big4-t, az alap NWOHM bandákat, a korai heavy metal bandákat(Black Sabbath, Dio, Led Zeppelin, Deep Purple stb.).
Rock-nál Alice Cooper, Alice In Chains, Pixies, Radiohead, Pink Floyd, stb.
Rengeteg van.
első válaszom. előadó-album-dal
https://www.gyakorikerdesek.hu/szorakozas__zene__11068538-ki..
Nirvana: milk it, smells like a teen spirit, come as you are, something in the way
Green day: boulevard of broken dreams, 21 guns, 21st century breakdown, when I come around, wake me up when September ends
Linkin Park: in the end, numb
Nickelback : savin' me, how you remind me, someday
Bon Jovi: you give love a bad name, always, livin' on a prayer, it's my life
Band-Maid
Beautiful sin
Krypteria
Arch enemy (Gossow-korszak)
Mortal love
Dolls Boxx
Ha esetleg a nu metal is bejön, akkor itt tudsz nézelődni, hátha:
Köszönöm szépen a válaszokat, mindenkinek ment a zöld kéz! 🖤
Nem most csöppentem bele a műfajba, apukámnak hála születésem óta jelen van az életemben a rock/metál, nem is nagyon hallgatok más műfajú zenét. ☺️🙈
Elég sok zenekart ismerek, de biztos nem az összeset, már az eddigi válaszokban is voltak olyan bandák, akiknek eddig nem hallgattam a számait. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!