Tetszik ez a zene szöveg?
Mennyire helyes angolul? És ha valaki tud tanácsot adni azt szívesen várom!
Thanks for helping me yah
I think I wasnt alone with you (with you, with you)
I was happy with you (with you, with you)
Thanks for helping when I was lonely
Beacouse I cant do it alone.
You have to be there.
I don't know when I'm going to find out
that you were always there when no one else was.
you were there when no one else . Yah
I know that you do the best thing for me .
And you give it your all even if I don't Yah, yah
I think I wasnt alone with you (with you, with you)
I was happy with you (with you, with you)
Thanks for helping when I was lonely
Beacouse I cant do it alone.
You have to be there.
Ja és (megint én vagyok) elmesélem hogy régen unokatesómmal írtunk ilyen vicces "dalokat" amiknek nem volt nagyon értelme de jókat szakadtunk rajta.
Íme párnak a CÍME (hogy megértsd miről van szó nagyjából):
A malac nagy tehén
Kecske van az égben
Klumpás (ez egy halandzsa)
A kövér dáma
A csúnya dáma
igazából ezt 10 perc alatt dobtam össze első szövegem életemben.
valószínűleg újat fogok írni.
14-es, ha még meg van a szöveg akkor szívesen ránéznék. xd
Szia! Ez elsőre nem rossz,főleg tíz perc alatt, viszont számomra ez elég semmitmondó. Elsőre az tűnt fel hogy NAGYON sok az ismétlés. Igazából ez nem feltételen baj, főleg a pop műfajára nagyon jellemző a kevésbé változatos szöveg, de az én stílusomtól elég messze áll. Próbálj meg egy picit változatosabbab írni. Kezdésképpen pár tipp:
-általában a dalokban a refrén 3 alkalommal ismétlődik meg és az utolsó enyhén megváltozik, általában pár soros felvezetés áll az utolsó ismétlés előtt (de ez nem olyan fontos, költői szabadságod van, szíved szerint variálsz amit akarsz, idővel kialakul majd a saját stílusod)
- a rímek számomra elég fontosak, de igazából ebben is elég szabad kezed van, sok szám nem is hallott a rímről, de olyan is van ahol a szótagszáma minden rímelő sornak azonosnak kell lennie(általábab én az utóbbi csoportban alkotok)
- legtöbb esetben az azonos szavak nem számítanak rímnek
- a rímekkel vigyázni kell mivel az eredeti mondanivalót, érzelmeket nem biztos hogy meg tudod oldani velük, tehát ha nagyon az érzelmekre koncentrálsz akkor sokkal jobb egy szabadabb formában alkotni
-rímek írása idegen nyelveken elég nehéz, ezért sokan használnak rímkereső alkalmazásokat kezdetekben(nekem is sokat segítettek)
- ritmus és zene nagyon sokat dobhat rajta
Elsőre csak ennyi jutott eszembe, a zenében nincsenek megkötött szabályok, szbad vagy, amiket írtam tényleg csak tippek, nem kötelező őket megfogadni. De ha szeretnéd akkor segítségképpen küldhetek neked dalszöveget privátban. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!