Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Hogy vitte ilyen sokra a...

Hogy vitte ilyen sokra a Tankcsapda?

Figyelt kérdés
Szerintem a Tankcsapda primitív, alul hangszerelt, gagyi zenét játszik, a szövegeik totál eröltetettek és minden számuk kb. egy kaptafára megy. Lukács és Sidi csak egyszerű suttyók, de Fejes még ráadásul kajakra antipatikus is. A zenei képzettségüket tekintve egyikük sincs valami eget rengető magaslatokban. Hogy lettek mégis ilyen népszerűek? Tényleg ennyire van igénye az átlag magyarnak? Nektek mi a véleményetek?

2021. ápr. 13. 01:26
1 2 3
 21/27 Waff ***** válasza:
37%
Igen a brácsa valóban a hegedűk családjába tartozik, attól függetlenül hogy nem hegedű. Viszont ez jó kérdés hogy vajon a basszgitár melyik pengetős családba sorolható? Valójában a basszgitár a nagybőgő "elektromosított" változata, valószínű azért tették a neve után a "gitár" kifejezést, mert külalakra hasonlított a gitárra...
2021. nov. 8. 12:53
 22/27 A kérdező kommentje:

Gyerekek, hol neveztem én a basszerost gitárosnak? Én annyit írtam, hogy 2 gitár van a színpadon és a basszusgitár is gitár. Egyébként meg miért ezen kell itt rugózni?

Waff, te kötöttél bele a semmibe, én csak arra reagáltam, úgyhogy pont rád illik a galambbal sakkozni jelző.

2021. nov. 8. 12:53
 23/27 Waff ***** válasza:
72%
Nem kötekedésnek szántam, csak te beszélsz kicsit zavarosan. Azt mondod a bőgő szerinted gitár, de aki játszik rajta az nem gitáros...(!!???) Ez totális ellentmondás, már ne haragudj.
2021. nov. 8. 13:24
 24/27 A kérdező kommentje:
Waff, tudom, hogy nem fog tetszeni amit írok de a basszusgitár az sajnos továbbra is egy gitár, bármennyire is problémát okoz ez neked. Valahogy próbáld meg feldolgozni, hátha sikerül túl tenni magad rajta. Ha nem megy kérhetsz telefonos lelki segélyt, vagy látogass meg egy pszichiátriát.
2021. nov. 8. 13:36
 25/27 anonim ***** válasza:
76%

"Valójában a basszgitár a nagybőgő "elektromosított" változata"

Nem. A nagybőgő elektromos változata az elektromos nagybőgő. A basszusgitár pengetős hangszer. A nagybőgő vonós hangszer, elsősorban vonóval történő megszólaltatásra lett kitalálva, noha lehet rajta játszani pengetéssel is (sőt a könnyűzenében ez a játék volt a meghatározó).

2021. nov. 8. 13:52
 26/27 Waff ***** válasza:
100%

25@: igen, az elektromos nagybőgő is az. Meg a basszusgitár is. Lényegében azért lett kitalálva a basszgitár mert egy sima, akusztikus nagybőgőt nem lehetett volna hallani a színpadon, koncerten stb, meg ugye sokkal kémyelmesebb, praktikusabb játszani egy basszgitáron könnyűzenei stílusokban mint egy nagybőgőn.

De a hangolása, zenében betöltött szerepe egy modern elektromos basszgitárnak ugyanaz mint egy nagybögőnek. Ezért is hívják sokan a a basszert bőgősnek is.

2021. nov. 8. 14:45
 27/27 anonim ***** válasza:
Azért vitte ilyen sokra, mert benyaltak a kiadónak, ez pedig a kiadónál sokat számít.
2021. dec. 21. 15:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!