Hogy vitte ilyen sokra a Tankcsapda?
Gyerekek, hol neveztem én a basszerost gitárosnak? Én annyit írtam, hogy 2 gitár van a színpadon és a basszusgitár is gitár. Egyébként meg miért ezen kell itt rugózni?
Waff, te kötöttél bele a semmibe, én csak arra reagáltam, úgyhogy pont rád illik a galambbal sakkozni jelző.
"Valójában a basszgitár a nagybőgő "elektromosított" változata"
Nem. A nagybőgő elektromos változata az elektromos nagybőgő. A basszusgitár pengetős hangszer. A nagybőgő vonós hangszer, elsősorban vonóval történő megszólaltatásra lett kitalálva, noha lehet rajta játszani pengetéssel is (sőt a könnyűzenében ez a játék volt a meghatározó).
25@: igen, az elektromos nagybőgő is az. Meg a basszusgitár is. Lényegében azért lett kitalálva a basszgitár mert egy sima, akusztikus nagybőgőt nem lehetett volna hallani a színpadon, koncerten stb, meg ugye sokkal kémyelmesebb, praktikusabb játszani egy basszgitáron könnyűzenei stílusokban mint egy nagybőgőn.
De a hangolása, zenében betöltött szerepe egy modern elektromos basszgitárnak ugyanaz mint egy nagybögőnek. Ezért is hívják sokan a a basszert bőgősnek is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!