Hogy vitte ilyen sokra a Tankcsapda?
Régen jó zenéik voltak, ez hozta meg a népszerűséget.
Csak aztán eladták magukat ki tudja miért (nyilván van az a pénz), és átmentek tucatzenés gagyiba.
Szóval régen jók voltak, utána meg jó helyre tették a seggüket, ennyi.
1) Nagy slágerrel indultak, ami alapnak tökéletes.
2) Fülbemászó a dalok többsége, azaz vállalható az "alterosoknak" és a szélesebb közönségnek is.
3) Mainstreammé a Mennyország Touristtal váltak, ami annak köszönhető, hogy épp akkor volt divat a nu metal és egyéb rockosabb műfajok (Blink-182, Creed, Dave Matthews Band, Disturbed, Korn, Limp Bizkit, Marilyn Manson, NIN, Radiohead, RATM, Santana, SOAD, Stained, Tool... stb.)
tedd fel a Jönnek a férgek c. lemezüket és érteni fogod mitől voltak mások a 90es években.
van itt sima rockdal, punk, speed metal stílus és elvont dolgok
A korai Csapda (90-es évek) még egész jó volt, a szövegvilága is, mert akkoriban még nem a szókimondáson volt a hangsúly, hanem a mondanivalón, filózáson, és a remek rímeken, de még az ezredforduló táján az Agyarország is jó volt zeneileg és szövegileg.
Bár nekem a zene: az zene, de ha már a versírásra is kitértél kérdező, akkor idézek egy-két Tankcsapda versből.
20 éve megírta Lukács azt a transzhumanista disztópiát, amit most a kovidos világgal előkészít a hatalom:
"Aki nem vak látja mi a lényeg
A szegény minden nap szegényebb
Aki gazdag az meg tovább hízik
Itt már senki senkiben nem bízik
Aki nem vak annak tiszta az ábra
Itt mindenek megvan az ára
Bankár fiúk autóban ülve
Hajléktalanok falnak dőlve
Az egyik whiskeyt jéggel
A másik egy kiflivéggel
Én meg a gitár húrjait
Tépem éppen
Aki nem vak annak tiszta a kép
Vesszen az ember éljen a gép
Egy napon majd eljön biztos hát
Üdvöz légy digitális Krisztus
Az égen a gép a gyomrába’ bomba
Lángol a város a házak romba dőlnek
Emberek embereket ölnek
..."
Egy másik dalszövegből is egy részlet:
"Beleléptél a körbe, jobb ha én mondom el:
Aki ma kezet ráz veled, holnap az tüntet el.
De ha senki nem tesz túl hamar jégre,
A címlapokon leszel majd végre.
Kamerák, reflektorok vesznek körül,
Pokolra kíván majd, aki most veled örül."
Mindevvel együtt (ennek ellenére) sose volt a kedvenc zenekarom, de az első 10-12 évük -változó minőségben bár, de- színvonalas volt.
nem tudom, engem mindig is idegesített a zenéjük. egyébként valószínűleg elég sok külföldi rockbandával is így lennék, ha nem csak egy-egy foszlányt vennék ki a sokszor eléggé ostobácska és primitív dalszövegeikből.
egyébként hány rockegyüttest tudsz, akinek eredeti mondanivalója van? a legtöbben vagy a mainstream, vagy egy szűkebb réteg (legjobb esetben pedig saját kezdeti korszakuk) kliséit puffogtatják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!