Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Melyik a kedvenc metál-együtte...

Melyik a kedvenc metál-együttesed?

Figyelt kérdés
nekem a Led Zeppelin.

2021. ápr. 10. 20:08
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
41%
One Direction
2021. ápr. 10. 20:13
 2/11 anonim ***** válasza:
29%
Imagine Dragons
2021. ápr. 10. 21:47
 3/11 anonim ***** válasza:
24%
Bring Me The One Direction
2021. ápr. 10. 21:51
 4/11 anonim ***** válasza:
38%
Scooter.
2021. ápr. 10. 21:57
 5/11 A kérdező kommentje:
Nem popzenéket, hanem rendes kemény rockzenéket kértem.
2021. ápr. 10. 21:59
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Led Zeppelin mióta metal kezdjük azzal?

Aláírom nagyban befolyásolták a heavy metal-t és ez tény, de ők előbb játszottak progresszív rock-k és hard rock-t mint heavy metalt.

A Black Sabbath, igen ők heavy metalt játszottak, a Deep Purple meg elkezdte kialakítani a bluesmentes heavy metalt mint a speed metal.(bár ehhez kellett Ritchie Blackmore)

Mondom ezt hogy szeretem a Led Zeppelin jó magam is.

Amúgy kedvenc nincs, ez a kérdés meg elhangzik minden egyes héten, ugyan az a 6-7 válaszoló ugyan azokat leírja, parancsolj egy nem is olyan régről:

https://www.gyakorikerdesek.hu/szorakozas__zene__11072136-me..

Első válasz az enyém.(látom pirosokat nyomkodtál...)

Nincs amúgy kedvencem, szerinted a Mayhem vagy a Fates Warning, esetleg a Dragonforce játszik jobb zenét? Vagy az Ozzy még Randy Rhoads-al? Esetleg Malmsteen?

Szerencse hogy nem kell döntenem...

2021. ápr. 10. 22:14
 7/11 anonim ***** válasza:

Az előttem szólóval egyetértek, nem ismételném. LZ DP BS nagy ászok ("szentségtelen hármas"), de hozzáteszem, NEM a slágerzene a jó általában, ezért a DP "füstös" számát nagyon rühellem...

Tessék meghallgatni az In Rock (1970) lemezt, az az igazi Purple. ;) 1973-ra már le is áldozott a minőségüknek... De 1970-1972 között műfajteremtőek voltak/lettek, rendjkívóligényes, és beleérző virtuóz hangszerjátékosokkal és egy zseni énekessel (Gillan, akinek sajnos 1976-ra tönkrementek a hangszálai.)

Több, későbbi metal műfajta is hatottak, de a neoclassical rock-ra is!

Akár a Black Sabbath, vagy a Zeppelin.

Ha nincs Sabbath, akkor ma nincs stoner metal, vagy doom metal. Habár a stoner-hez kellett még némi Grand Funk, meg a DP, LZ is belejátszott.

A későbbiek közül a matekosabbakat szeretem mint

Meshuggah

zenekar, ez nagy ász, az szimmetrikus ütemképletek terén,

lwgalábbis az

1998-as CHAOSPHERE albumuk óta.

Dallammentes zene alapvetően, rimtusorientált.

De nagyon igényes, ötletes, eredeti, kifejező kísérleteő és progresszív, többségében.

Nem öncélú matekozás! Hanem nagyon is kifejező zene! Mégis eszméletlen képletekkel operálnak 1998 óta, többségében...

Volt azóta sajnos 2-3 középszerű albumuk is,

na de a

Chaosphere,

Nothing,

Violent Sleep

albumaik zseniálisak.

(Még nagyrészt az ObZen is, bár az indítása avval a 4/4-del az elején eléggé sablonos lett, sajnos.)

A Metallica 2., 3., 4. albuma szintén korszakalkotó, tehát nagyjából a 80-as évekbeli Metallica. Igazi progresszív, kidolgozott metál zene. Aztán később ellaposodtak, sablonossá váltak sajnos.

Szeretem az ipari metált is, bár az egy egyszerűbb, hangulatorientált stílus, pl

Ministry - Psalm69 (1992)

Rengeteg mást is sorolhatnék, csak akkor unalmasan hosszúvá válhatna a hozzászólásom, és ki olvasna végig egy kisregényt...??

2021. ápr. 13. 18:43
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

ELÍRTAM!

Nem szimmetrikus, hanem

aszimmetrikus

ütemképletek terén! :)

Pont a fordítottját jelenti!

2021. ápr. 13. 18:45
 9/11 anonim ***** válasza:
Bhhg
2021. ápr. 22. 12:00
 10/11 anonim ***** válasza:
Rainbow
2021. ápr. 27. 17:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!