Miért van fura hangja a gitáromnak húrozás után?
Ma húroztam újra a gitárom (először) es az E A D húrt hiába hangolom be precízen, ilyen idegesítő zúgó remegő vibráló hangot ad ki a hangolókulcs illetve a fej felől. Mitől lehet ez?
Az előző húrok elég rossz minőségűek voltak és már meg is koptak de még azok se adtak ki ilyen hangot
Az akusztikus gitárt is be kell állítani egy esetleges húrcsere után. Valószínűleg vékonyabb húrkészletet tettél rá, mint az előző volt. Így előfordulhat, hogy ez a készlet nem húzza a nyakat elég erővel ahhoz, hogy csörgésmentes legyen a pengetés. Nem kell aggódni.
Ez is beletartozik a gitárosok tudományába.
Vaktában kerestem neked egy videót, hasonlókat keress: https://www.youtube.com/watch?v=EDL3LvILM_Q
@4: Miféle ki- be feszítéstől? Nem tudom, mit csináltál ott bekalibrálás címszó alatt, de nagyon nem azt, amit kellett volna. Az imbuszt negyed fordulatonként tekerjük, utána várunk fél napot, megnézzük milyen lett stb stb...
De aligha az a baja, hogy rossz a nyak görbülete. Akkor nem a fej/szemöldök felől hallanád a hangokat, meg nem csak üresben zörögne. Szóval eleve nem is a gond forrását állítgattad.
Mindenesetre az alapján, ami a nyakgörbület állításakor történt, valószínű, hogy szimplán rosszul lett felhúrozva. Hogy hogyan, az jó kérdés, rápillantva vszeg azonnal lehetne látni, innen a távolból passz.
Akkor jó izomból behúztad a nyak állító pálcát és jó lett. Öt perc alatt.
Legalább hallottál olyan erős kattanásokat is mint amikor szakad a menet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!