Szerintetek is a Shadows minden idők legnagyobb zenekara?
Indokaim:
* Teljesen újat hoztak a zenébe, előttük senki nem merte a torzított hangú gitárt alkalmazni.
* Hank Marvin a Föld egyik legnagyobb gitárosa.
* A zenekar benne van minden idők 10 legbefolyásosabb együttese között.
* Mindig tudtak újat mutatni, az instrumentális zenék mellett sok vokális zenét adtak.
* Eredetileg a Shadows koncertjein is ugyanolyan lázadás volt, mint a Beatles koncertjein.
Mondjuk mindent nem lehet nekik tulajdonítani, de azért tény, hogy erős zenekar voltak.
Ti is egyetértek velem?
https://www.gyakorikerdesek.hu/szorakozas__zene__10698653-ho..
Miért nem érzem véletlennek, hogy pár hét kihagyás után ide is jött komment, és ez a kérdés együtt?:)
Igen, erős a hatásuk
Mondhatni igen. Nem véletlen, hogy pl. a Telstar kb. a mai napig elég sűrűn játszott szám, amit valószínűleg mindenki ismer - még ha nem is hallott az együttesről...
(mondjuk szerintem a Wonderful land igazán csak Mike Oldfield előadásában teljesedik ki teljesen, de az is egy mestermű)
Hank Marvint Jean Michel Jarre is felkérte közreműködésre, szóval nyilván nem véletlen a dolog. A Shadows valóban nagy hatású zenekar, persze legalább részben Hank Marvin pár pengetésből felismerhető stílusa miatt is.
Mondjuk én pont nem szerettem őket, de az tény, hogy nagy hatású zenekar.
(A Telstar valójában a The Tornadosnak írt szám, de az akkori időkben szokás volt, hogy sokan játszottak egy-egy dalt - némelyik eredeti előadójáról a mai napig vitáznak.)
Számomra a Ventures, a Jokers, Dick Dale, manapság pedig a Surfajettes csajszik azok akik nagyok.:-)
A Shadows bőséges és könnyen játszható dalaira pedig jó gitárt tanulni de semmiképpen sem korszakalkotó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!