A CD tényleg idejétmúlt dolog?
Figyelt kérdés
Egyik kedvenc előadóm már csak digitálisan adja ki az albumait, és mikor nyávogtam nekik, hogy miért nincs CD (a régebbi albumaik CD-n vannak meg nekem), azt mondták, hogy a CD már idejétmúlt és ma már nem veszi senki! (Bakelitet bezzeg kiadnak, minden színben-formában). Tényleg leáldozott a CD-nek? Mik a statisztikák?
Nekem tetszik, hogy ott vannak a polcon a kedvenc előadóim lemezei, még akkor is, ha főként youtube-ról hallgatom.
2021. márc. 18. 18:15
2/9 anonim válasza:
A statisztikák természetesen csökkenő tendenciát mutatnak, amióta a netről mindent le lehet tölteni. A YouTube Music-on pedig tényleg minden ritkaságot meg lehet találni (most épp régi Depeche Mode B-side számok után kutatok). Viszont van egy kb. 80 db-os CD gyűjteményem, amely közül a legrégebbi 29 éves és semmi baja nincs, gond nélkül lejátszható. A kedvenc előadóim albumai továbbra is megjelennek CD-n, a tiéd nyilván azért nem, mert nem túl ismert, így nagyon kevesen vásárolnák. Azt viszont meg tudod csinálni, hogy a letöltött zenéket kimásolod egy üres CD-re és nyomtatsz hozzá valósághű borítót. Én még sosem csináltam, de a Nero valamelyik programjával azt hiszem, meg lehet szerkeszteni. Ha nem megy, megkérsz egy hozzáértőt, hogy készítse el.
3/9 anonim válasza:
Igen, de no problem, letöltöd, kiírod. Bár nem az igazi, de a semminél több.
4/9 anonim válasza:
Igen, mert semmivel sem nyújt jobb hangzást, mint a FLAC, ellentétben a bakelittel.
5/9 anonim válasza:
Bakelitet is inkább a gyűjtők veszik.
6/9 anonim válasza:
A bakelit miért lenne jobb a flac-nél vagy a waw-nál? Ugyan úgy digitálisan dolgozzák fel a zenét, nem pedug analóg jelúton megy keresztül mint a régi idők bakelitjei. Így szerintem nem külömböznek a mai bakelitek a neten elérhető digitális formátumoktól. A gyüjtőknek egy dísz. De hogy jobb lenne vagy több lenne benne a kakaó... Kétlem.
7/9 anonim válasza:
a CD megy le lefele és ezért örülök hogy a rock és metal albumok amiket vásárolok, van igény rá. kisebb bandáknál azt vettem észre, hogy közösségi finanszirozás van rájuk. pl. kickstarter. van elég előfizető, akkor abból jön is kiadás
8/9 anonim válasza:
#6 Nem mindegyikre digitálisan dolgozzák fel a zenét. Van, amelyikre igen, de digitális és digitális között is van különbség, elsősorban a mintavételi frekvenciát (sampling rate) tekintve. Ha érdekel, kifejthetem bővebben a technikai hátterét.
9/9 anonim válasza:
Én is úgy látom, hogy annyira nem népszerű már a CD, viszont az utóbbi időben olyan, mintha elkezdett volna visszatérni a single korszak, legalábbis német rapperek sorban adnak ki olyan CD-ket, amiken 1 szám van+az instrumentálja, esetleg egy remix.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!