Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Miért nem szól rendesen a...

Miért nem szól rendesen a gitárom? Olyan írjon, aki ért is hozzá

Figyelt kérdés

egy akusztikus gitárról van szó.még nem tudok játszani rajta,de ma megpróbáltam behangolni.videó alapján

[link]

de miután végzek ugyanolyan rosszul szól.mármint nincsenek meg rajta a megfelelő hangok.végülis egy márkátlan gitár még praktikerbe vették anyuék.szóval lehet,hogy ez a baj?a húrokat nem hiszem,hogy ki kéne cserélni,mert nem játszottam még rajta sosem.nem tudom mit csináljak vele.előre is köszi

2010. aug. 18. 17:28
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
még annyit,hogy egybefolyik az egész ha végigpengetem a húrokat fenről lefelé
2010. aug. 18. 17:28
 2/11 A kérdező kommentje:
nem tudom mondjuk,hogy márkátlan-e de elég valószínű nem néztem a dobozát...
2010. aug. 18. 17:30
 3/11 Esme.avantgarde ***** válasza:
nyihhh a praktikeres gitárt ismerem (nejjjlonhúros lamináltpadló xD) xD nem olyan iszonyat... videóról nem tudod behangolni,ha nincs hallásod...vegyél egy hangológépet, vagy vidd el olyanhoz,aki ért hozzá.
2010. aug. 18. 17:38
 4/11 anonim válasza:

Igazából részletezhetnéd, hogy mi a baj vele, még mindig hamisan szól? vagy túl egyforma az összes hang?

Ismerős gitáros esetleg?

2010. aug. 18. 17:39
 5/11 A kérdező kommentje:
egyforma az összes hang
2010. aug. 18. 17:42
 6/11 anonim ***** válasza:

Nem csak a húrokat hangoltad egymáshoz?

Kezdd a mély húrral(a vastag, alsó E)azt hangold fel rendesen, valami hozzáértő ismerősöd mondet kérd meg h szóljon mikor jó a hangja. Aztán lefogod az 5. bundot a mély húron, és a következőt próbáld úgy hangolni, hogy ugyan olyan hangja legyeen, mint a mély húrnak, amikor lefogod az 5. bundnál. Aztán folytasd így. G húrnál a 4. bundot kell lefognod, aztán a H-nál már ugyan úgy az 5.-et. Ha megvan, akkor elvileg szólnia kell jól.

Vagy ha így csináltad, akkor az lehet a baj hogy a praktikerből van a gitárod. Kezdésnek szerintem szánj rá kb 15000ft-ot. Ha már tudsz játszani rendesen, akkor szerintem egy Johnson vagy egy Fender lesz a neked való.

2010. aug. 18. 17:44
 7/11 A kérdező kommentje:
hát én is így csináltam.asszem ebből új gitár lesz,lehet beviszem valami hangszerboltba aztán sgítenek.azért köszi a segítséget!
2010. aug. 18. 17:50
 8/11 anonim válasza:

szerintem ha be lehet normálisan hangolni, akkor elején jó lesz ez a gitár is, majd ha úgy érzed, hogy komoly, akkor ráérsz venni egy újat! nekem az első gitáromon nem szólt az egyik hang (nyaktörés...:S:S:S) és mégis sikerült eladni a bizományiba, egy lány vette meg, aki nem tudta, hogy mennyire fogja megszeretni a gitározást, és csak ki akarta 1-2 hónapig próbálni, és utána vett egy JÓ gitárt... Szóval szerintem ismerkedj a praktikeres gitároddal, kérdezz hozzáértőt, hogy be tudja-e hangolni, stb.

Attól, hogy új gitárt veszel, még nem fogsz tudni gitárt hangolni, főleg nem játszani rajta, és ha nem tudsz hangolni, akkor lehet h füled sincs hozzá sajnos...

Bocsi ha osztós lett, nem akartalak...

Hogy jót is mondjak, én is megnéztem a praktikerben gitárokat, de annyira nem borzasztóak...

Am merre laksz? Hátha közel és én is tudok segíteni, már több mint 10 éve gitározok. Az első 6 évben mindig a tanárom hangolta, és amikor először önállóan kellett, nekem is nehézséget okozott...

Amúgy itt egy A: [link]

2010. aug. 18. 18:05
 9/11 A kérdező kommentje:
köszönöm a segítséget.persze nem gondolom,hogy veszek egy új gitárt és minden megoldódik.csakhát nagyon szeretnék megtanulni és elszomorít,hogy nem tudom elkezdeni a gyakorlást amugy Zalaegerszegen lakom. köszi mégegyszer. még próbálkozom egy darabig,mivel nincs gitáros ismerősöm ezért nem tudom mit fogok csinálni,ha tényleg nem sikerül..
2010. aug. 18. 18:45
 10/11 A kérdező kommentje:
oké már rájöttem a hibára.én voltam a hülye.félreértelmeztem.meg ebben a videóban nem is jól magyarázták vagy én nem tudom na mindegy a lényeg,hogy most már oké :D
2010. aug. 18. 19:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!